YPS JIN, Başkale’de ana trafo hattını ateşe verdi

YPS JIN, Başkale’de ana trafo hattını ateşe verdi, "Devlet terörü odaklarından tek tek hesap soracağız. Faşizmi Kürdistan’dan söküp atmakla yetinmeyecek, Türkiye’yi de başlarına yıkacağız" dedi.

YPS JIN Şehit Ekin Wan Misilleme Timi, 20 Haziran'da saat 14.00 civarında Van'ın Başkale ilçesinin gasp edilen belediyesine ait ve işbirlikçiler tarafından işletilen ana trafo hattını ateşe verdi.


'EYLEM XAŞKAN'DAKİ DÜŞMAN TERÖRÜNE KARŞI YAPILDI'

YPS JIN tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bu eylem Van’ın başkale ilçesine bağlı Xaşkan köyündeki düşman terörüne karşı gerçekleştirilmiştir. Gerilla karşısında kırılan faşist TC devleti yaşadığı kırılmanın sonucu her yerde vahşi saldırılara başvurmaktadır. Artık tamamıyla güçten düşmüş olan TC, korku imparatorluğunu oluşturmaya çalışmaktadır. Sivil halkın üzerine şarjörler dolusu mermiyi yağdırması yaşadığı derin yenilginin somut örneğidir.  

'TEK TEK HESAP SORACAĞIZ'

Fakat TC devleti şunu çok iyi bilmelidir ki, faşizm sadece Kürdistan dağlarında değil şehirlerde de yerin yedi kat dibine gömülecektir. Kürt ve demokratik Türk halkı, kadını ve gençleri olarak bütün bu devlet terörü odaklarından tek tek hesap soracağız, sadece faşizmi Kürdistan’dan söküp atmakla yetinmeyecek, Türkiye’yi de başlarına yıkacağız."