YPS-JIN Ordu, Manisa, İzmir'de eylemler düzenlenledi

Ordu, Manisa, İzmir'de eylemler düzenleyen YPS-JIN Şehit Zilan İntikâm Birimi, "Şehit Zilan tarzı ile Kürdistan topraklarına yapılan işgal saldırılarının hesabını soracağız" dedi.

YPS-JIN Şehit Zilan İntikâm Birimi, 1996 yılında fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı'nın anısına, 'Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikâm hamlesi' kapsamında Ordu, Manisa ve İzmir’de eylemler düzenledi.

FAŞİSTLERİN İŞ YERLERİ YAKILDI

Birim tarafından yapılan yazılı açıklamada eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:
"Birim üyelerimiz 25 Haziran günü akşam saatlerinde Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan AKP-MHP faşist rejimi destekçisi bir şahsa ait yağ fabrikasına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda  AKP-MHP destekçisi şahsa ait fabrikanın önemli bir bölüm imha oldu.
Üyelerimiz 28 haziran günü saat 21:00’da Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Muradiye Organize Sanayisi bölgesinde bulunan Kürt katili AKP-MHP rejiminin para kasası olan şahıslara ait kimyasal atık fabrikasına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda fabrika tamamen kullanılamaz hale geldi.
Üyelerimiz 29 Haziran günü saat 23:00’da İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan rekreasyon alanını ateşe verdi. Büyük bir alanı kaplayan yangın çevrede bulunan diğer alanları da içine katarak büyük bir hasara yol açtı."

'TÜM MEKÂNLARI DİRENİŞ ALANINA ÇEVİRECEĞİZ'

YPS-JIN Şehit Zilan İntikâm Birimi, "Şehit Zilan bedeninde taşıdığı bombayı sömürgeciliğin beyninde patlatarak intikâm çizgisinin fedai bir neferi olmuştur" diyerek, şu mesajları verdi:

"Kadın savaşçılığının yolunu aydınlatan Şehit Zilan aynı zamanda Kürdistanlı her genç kadının yolunu aydınlatan büyük cesaret kaynağıdır.
Şehit Zilan tarzı ile sömürgeciliğin olduğu tüm mekânları direniş alanına çevirerek Kürdistan topraklarına yapılan işgal saldırılarının hesabını soracağız. Bugün kadın öncülüğünde faşizme karşı  yapacak tek bir şeyimiz kalmıştır, o da intikâm almadır. YPS-JIN Şehit Zilan İntikâm Birimleri  olarak Zilan yolunda başta Önder Apo’ya ve Kürt halkına dönük gelişen tecrit ve imhaya karşı her yerde intikâm eylemlerimizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz."