Yüksekova’daki eylemi Jinên Tîrêjên Rojê üstlendi

Jinên Tîrêjên Rojê, 8 Temmuz günü Rojava’da katledilen Rênas Oremari ve 14 Temmuz Şehitleri anısına iki polis karakoluna yönelik eşzamanlı eylem düzenlendiğini, çatışmaların sabah saatlerine kadar sürdüğünü bildirdi.

Jinên Tîrêjên Rojê, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 8 Temmuz’da saat 02.30’da Eski Kışla Mahallesinde konumlanan 75. Yıl Polis Karakolu ve 100 metre yukarısındaki özel harekat polislerinin konumlandığı merkeze havai fişek, EYP ve ferdi silahlarla eş zamanlı eylem düzenlediğini duyurdu.

Eylem sonrası birimleri ile işgalci polisler arasında sabah saatlerine kadar karşılıklı çatışmaların yaşandığı belirtilen açıklamada, “Her iki karakolda net sayı bilinmemekle beraber ağır yaralanan işgalci polislerin olduğu görülmüştür” denildi.

Jinên Tîrêjên Rojê, birimlerinin eylem sonrası güvenli bir şekilde alanlarına ulaştığı bilgisini de paylaştı.

Açıklamada, “Bu başarılı eylemimizi Rojava’da katledilen komutan A.rezak Kameri (Renas Oremarî) ve 14 Temmuz Şehitleri anısına yapılmıştır. Sözümüzdür; tüm şehitlerimizin intikamını mutlaka alacağız, anılarını zaferle taçlandıracağız” ifadeleri yer aldı.