Zagroslarda 8 Mart kutlandı

YJA STAR gerillaları Zagros’ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Kutlamada konuşan YJA STAR Merkez Karargah Komutanlarından Emine Erciyes, Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadeleyi büyüterek devam edeceklerini belirtti.

YJA STAR gerillaları Zagros dağlarında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. YJA STAR Merkez Karargah Komutanları’ndan Emine Erciyes’in yanı sıra YJA STAR komutanları Hezil Özgür, Berfin Nurhak, Pelşin Koçgiri, Baharîn Kobanê ve onlarca kadın gerillanın katıldığı kutlamalar, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren şehitler anısına yapılan askeri törenle başladı.

Törende bir konuşma yapan YJA Star komutanlarından Emine Erciyes, tecride karşı büyük bir direnişin sürdüğünü ve bu direnişin kadın gerillalara önemli görevler yüklediğini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fiziki olarak özgürleşene kadar mücadelenin büyüyerek devam edeceğini de söyleyen Erciyes şöyle konuştu: “Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bu vesile ile tüm arkadaşların 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Bu yıl ki 8 Mart Bayramı’nı Zagros dağlarında kutluyoruz. Bu büyük bir anlam ifade ediyor. Öncelikle Avaşin’in berraklığıyla kadın sevgisiyle buradan İmralı’ya selamlarımızı gönderiyoruz. Bugün Önderliğimiz üzerinde ağır bir tecrit politikası yürütülüyor. Biz kadınlar olarak bunu söylüyoruz: Ne olursa olsun, ne kadar ağır tecrit uygulasalar da, bizi asla Önderlik’ten koparamazlar. Önderlik hep bizimledir. Biz de büyüttüğümüz mücadele ile her zaman Önderlik’le olacağız. Bu vesile ile bu 8 Mart’ta Önderliği selamlıyoruz.

1998 yılında Önder Apo, Kadın Özgürlük İdeolojisi’ni geliştirdi. Kadınlara armağan ederek ‘sadece 8 Mart değil, tüm günler kadın günleri olmalı’ dedi. O günden bugüne kadar tüm Kürdistan dağlarında büyük bir mücadele yürütülüyor. Kadınlar adım adım özgürlüğü inşa ediyorlar. Bugün Önderlik üzerinde ağırlaştırılmış bir tecrit var. Tecride karşı büyük bir direniş var. Açlık grevi direnişleri yürütülüyor. Leyla Güven bu eylemlere öncülük ediyor. Leyla Güven’in bu direnişi Kürt kadınlarının Önderliğe ne kadar bağlı olduğunun ispatıdır. Leyla Güven, Kadın Özgürlük Mücadelesi’nin sembolü olmuştur. Bu vesile ile biz de Zagros dağlarında Çarçela’nın güzelliğiyle Leyla arkadaşın direnişini selamlıyoruz. Cilo’nun yüksekliği ve asiliğiyle tüm zindan direnişçilerini selamlıyoruz. Govendê’nin kadimliği ile dört parça Kürdistan’da, Hewlêr’de, Maxmur’da, Strasburg’da, Toronto’da ve dünyanın her yerinde direnen halkımızı selamlıyor ve kutluyoruz. Biz bu direnişin kazanacağına inanıyoruz. Bu direniş, biz kadın gerillalara bir görev veriyor. Biz kadın gerillalar dağdaki mücadelemizle Önderliği özgürleştirene kadar mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz.

ÖZGÜRLÜK ATEŞİ DAHA DA YÜKSELECEK

Zagros dağları tarihte hep direnişi ile anılmıştır. Her zaman özgürlük yuvası olmuştur. Kürt halkı her zaman özgürlüğünü dağlarda aramıştır. Bugün gerillalar Zagros dağlarında mevzilerini daha güçlendirmiştir. Dağlarda gerilla mücadelesi oldukça, özgürlük yeşermeye, özgürlük ateşi daha da yükselerek yanmaya devam edecektir. Sömürgeci TC devleti bugün halkımıza karşı bir özel savaş yürütüyor. Her gün ‘gerillayı bitirdik’ diyorlar. Biz de diyoruz ki, bu dağlar gerillasız kalmayacak. ‘Gerillayı bitirdik’ diyenler çok oldu ama her seferinde bunu diyenler kendileri bittiler. Şimdi isimleri bile tarih sayfalarında yazmıyor.

Bu yıl büyük bir mücadele bizi bekliyor. Başta Leyla Güven olmak üzere tüm direnişçiler bize bir görev veriyor. Bu yıl ki mücadele Önder Apo’nun özgürlüğüne kilitlenen bir mücadele yılı olacak. Alacağımız her nefes, atacağımız her adım, yapacağımız her iş Önderliğin özgürlüğü için olacak. Bu temelde bir kez daha tüm yoldaşların ve direnen kadınların 8 Mart Bayramı’nı kutluyor, ‘Bijî Serok Apo’ diyoruz.”

Kutlama halaylarla sona erdi.