Zeynep Celaliyan, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için eyleme çağırdı

8 Mart vesilesiyle mektup gönderen İran zindanındaki tutsak Zeynep Celaliyan, "Kadınlardan isteğim şudur ki, Önder Apo’ya destek verin ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü talep edin" dedi.

İran zindanında tutuklu olan Zeynep Celaliyan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bir mektupla kutlayarak, “Bu yıl ki 8 Mart’ın özel bir anlamı var. Kadınlar, Rojhilatê Kurdistan’da, İran’da ve dünyada büyük bir iradeyle direniyor, aydınlığa doğru yürüyor” dedi. İran zindanında 17 yıldır siyasi tutsak olan Zeynep Celaliyan, idam tehdidi ile karşı karşıya. Yezdê zindanında tutsak olan Zeynep Celaliyan’ın, 8 Mart Dünya  Kadınlar Günü vesilesiyle zindandan gönderdiği ve ajansımıza ulaşan mektubunu ve son fotoğrafını yayımlıyoruz.

Zeynep Celaliyan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için her yerde eyleme çağırdı.

'ZAFERE ULAŞANA KADAR DİRENECEĞİZ'

Zeynep Celaliyan’ın mektubu şu şekilde:

 “Öncelikle dünya kadınların ve tüm insanlığın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bu yıl da 8 Mart, Newroz ve bahara ulaştık. Kadınlar, adaletsiz, vahşi yaklaşımlardan kaynaklı ve amaçlarına ulaşma uğruna 8 Mart’ta büyük bedeller ödedi ve yaşamlarını yitirdi. Bu kadınlar artık 8 Martları yaşayamıyor, 8 Martlara katılamıyor. Onları anmak ilham veriyor ve hiçbir zaman ölmediler. Birçok kadın, adaletsizlik ve zulüm nedeniyle zindanda. Buradan bu kadınların 8 Mart’ın kutluyorum. Biz tutuklu kadınlar nerede olursak olalım 8 Mart’ı saygıyla kucaklıyoruz. Bir gün değil, her günün 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü olması için eşit bir dünya yaratmaya çalışıyoruz. Zorluklarla karşı karşıyayız fakat zafere ulaşana kadar direneceğiz.
Bu yıl 8 Mart’ın özel bir anlamı var. Geçen yıl 8 Mart'ın ardından ‘Jin Jiyan Azadî’ devrimi başladı ve sonrasında kadınlara yönelik birçok saldırı gerçekleşti. Kadınlara, gaz ve kimyasal maddelerle saldırdılar, tutuklayarak da amaçlarından geri çevirmeyi hedeflediler. Gerici DAİŞ zihniyetine karşı Rojava’da savaşan kadınlar, uluslararası güçlerin de desteklediği DAİŞ saldırılarına maruz kaldı. Kadınlar, Rojhilatê Kurdistan’da, İran’da ve dünyada büyük bir iradeyle direniyor ve aydınlığa doğru yürüyor. Aynı zamanda özgürlük sevdalısı insanlar idam edildi, tutuklandı. Bu insanlar, idam edildi, tutuklandı fakat teslimiyeti kabul etmedi. Bu nedenle bu yıl 8 Mart’ın önemli bir anlamı var. Çünkü direnişle dolu bir yıldı.

'ÖNDER APO ÖZGÜRLÜĞÜN TEMSİLCİSİDİR'

‘Jin Jiyan Azadî’ fikrinin yaratıcısı olan Önderimiz Abdullah Öcalan, uluslararası bir komployla kaçırılarak, 25 yıldır zindanda tutuluyor. Önderimiz Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan hamleye her gün farklı kişi, grup ve halklar destek veriyor. Bu hamleye katılan şahsiyetler, özellikle özgürlük için mücadele eden kadınlardan isteğim şudur ki, Önder Apo’ya destek verin ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü talep edin. Önder Apo, özgürlüğün temsilcisidir ve şu anda zindanda tutuluyor. 25 yıldır Türkiye ve NATO’ya karşı direniyor. Önder Apo, evrensel bir düşüncenin temsilciliğini yapıyor. Dolayısıyla desteklemeye değerdir. Önder Apo'nun bu direnişi, cezaevlerindeki tutsakların özgürlük çağrılarında bulunmasına neden oldu. Tüm özgürlük uğruna direnen insanlar, özgür yaşamayı hak ediyor. Dolayısıyla onlara destek sunmak insani bir tutumdur. 8 Mart’ı hep birlikte kutlamayı umut ediyorum.

Direnişçi kadınların ve halkların 8 Mart’ını kutluyorum. Daha önceleri de belirttiğim gibi, özgürlükçü insanların kanının dökülmemesi için sürekli çabalayacağım ve mücadelemi sürdüreceğim.
Hepinizin 8 Mart’ı kutlu olsun! Yaşasın Özgür Kadınlar, Jin Jiyan Azadî!