32. Mihrican, halay ve yürüyüşle start aldı

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların en uzun soluklu festivali olan Mihrican’ın 32’incisi Almanya’nın Hannover kentinde büyük bir coşkuyla yapılıyor.

Sabah saat 10.00’da Hannover Tren İstasyonu’nda bir araya gelen yüzlerce folklorcu, rengarenk elbiseleriyle kenti Kürt renklerine bezedi.

Almanya’nın birçok kenti ile Fransa ve İsviçre’den gelen folklorcular HBF önünde davul zurna eşliğinde halaya durdu.

Ardından da Mihrican yürüyüşü başladı. Sarı, kırmızı ve yeşil renklerle süslenmiş bir ata bindirilen gelin kortejin en önünde yer alırken, arkadan da düğün alayını simgeleyen kitle, zılgıt eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş ardından da folklorcular, alkış ve zılgıtlarla yarın folklor yarışmasının yapılacağı Pavillon Kürt Merkezi’ne geçti.

Mihrican’ın salondaki bölümü ise bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Tertip Komitesi adına açılış konuşmasını TEV-ÇAND Eşsözcüleri Bülent Turan ile Xezal Ertaş yaptı.

Mihrican’ın Kürdistan kültüründe büyük bir öneme sahip olduğu ve bu kültürün yaşatılması gerektiğine dikkat çeken eşsözcüler, “Bu kültürü ve zenginliği yaşatacak olan gençlerimizdir” mesajı verdi.

Hannover Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına ise, Ayfer Amara ve Ciwan Çewlik konuşma yaptı.

Böylesi değerli biri festivale ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirten konuşmacılar, yarışmaya katılan tüm katılımcılara da başarı dileklerini iletti.

Yarın sahne alacak gruplar için kura çekilişi ile devam eden Mihrican’da çocuk folklor ekipleri Koma Cangori ile Koma Mam Zeki sahne aldı.

Koma Evine Sarya ve Şeyma Serhat de seslendirdikleri parçalarla Mihrican’a katıldı.

Mihrican’da yarın 26 folklor grubu sahne alacak.