Özgürce şarkı söylemek için Güney Kurdistan'a gitti

Yıllardır kemanıyla Tahran sokaklarında şarkı söyleyen sokak sanatçısı Kemal Abdullah, müziğin önündeki engeller ve kısıtlamalar nedeniyle Güney Kurdistan'a taşındı ve şimdi Güney sokaklarında keman çalıyor.

Kemal Abdullah, Doğu Kurdistan'ın Bokan şehrinden. Şimdi Güney Kurdistan'ın Süleymaniye şehrinde, kemanıyla eski ve modern şarkıları sokaklarda halka sunuyor. Kendisini dinleyenlerin taleplerinin ve mutluluklarının her şeyin üstünde olduğunu söyleyen Kemal Abdullah, gençliğinden beri bir sanat merkezinde sanat öğreniyor. Daha sonra üniversitede İngilizce eğitimi alır. Bir grup arkadaşıyla birlikte müzik yapmak için Tahran'a giden Kemal Abdullah, yaklaşık 6-7 yıl bu sokaklarda şarkı söyler.


Yaklaşık 2 yıldır sanat ve aydınlar şehri Süleymaniye sokaklarında kemanıyla insanların duygularına hitap eden Kemal Abdullah, halkın gösterdiği ilgiden çok memnun. Her insanın dertlerinden müzik ile kurtulduğunu belirten Abdullah, şarkı söylemeye devam edeceğini belirtti. Tahran'da karşılaştığı engel ve yasaklardan dolayı yönünü Güney Kurdistan'a verdiğini söyleyen Abdullah, "Tahran'da sokaklarda özgür bir şekilde müzik yapamıyorduk. Dini bir otorite nedeniyle bazı engeller ve sorunlar yaşadık. Bundan dolayı Güney'de müzik yapmak istedim. Buranın daha huzurlu ve iyi olduğunu gördüm" diye konuştu.

Kemal Abdullah, bir süredir geçimini bu işten sağladığını belirtti.