Bonn’da ‘Rojava Kadın Baharı’ sergisi

Almanya’nın Bonn kentindeki Rheinische Friedrich Willhelm Üniversitesi’nde Rojava Devrimini anlatan “Rojava Kadın Baharı” fotoğraf sergisi açıldı.

Bonn Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM), Bonner Sollidarty Kurdistan ve Verdi-Studentverband’ın WJAR Kadın Vakfı’nın girişimleriyle açılan fotoğraf sergisi Bonn Üniversitesi’nin Hoffgarten açıldı ve yoğun ilgi gördü.

Ekonomiden, eğitime, güvenlik alanına kadar fotoğraflara yansıyan Rojava Devrimi ile ilgili broşürler ve kitap standı da dikkat çekti.
Bonn Üniversitesi’nde bir dizi etkinlik olduğunu söyleyen Hazırlık Komitesi Üyesi Holger Deilke, sergi hakkında şunları belirtti: “Sergi farklı bir çalışma ve çok ilgi çekiyor. Havaların sıcak olmasına rağmen sergiyi gelenler, büyük bir dikkat ve ilgiyle Fotoğrafları inceliyor. Sergiyi ziyaret edenler, Rojava Devrimi ve Kürt özgürlük mücadelesi ile ilgi sorular soruyor, bilgi edinmek istiyorlar. Biz öncelikle sadece bir günlük bir sergi düşünmüştüm ama ilgi yoğun olunca önümüzdeki Pazartesinden itibaren üç gün daha açmayı düşünüyoruz.”

28 Haziran tarihinde Bonn Üniversitesi’nde düzenleyecekleri panel hakkında da bilgi veren Deilke, şunları söyledi: “PYD Eş Başkanı Salih Müslim, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Avukatı ve MAF-DAD Başkanı Av. Mahmut Şakar ile İnsan Hakları Hukukçusu Dr. Zeynep Turhallı, Kobanê Uluslararası Dayanışma Komitesi’nden Gabi Gartner’in katılımlarıyla 28 Haziran’da bir panel gerçekleştireceğiz. Ateş hattındaki Ortadoğu’da Kürtlerin özgürlük mücadelesi ve geliştirdikleri Demokratik Konfederal Çözüm ile Rojava Barış İçin Şans-Modeli olabilir mi?” başlığı altında yapılacak olan panele özellikle Almanların yoğun katılmalarını beklediklerini ekledi ve tarihini henüz kesinleştirmedikleri sürpriz sanatçı ve katılımcıları ile “Sur ile Dayanışma” amaçlı bir şenlik te organize edeceklerini ifade etti.