Cannes’da 70’inci açılış

Uluslararası Cannes Film Festivali’nin 70’ncisi dün akşam yapılan görkemli bir açılış ile kapılarını açtı.

70’inci Uluslararası Cannes Film Festivali bu yıl, “7’nci Sanatta Buluşma” sloganıyla dün resmen açıldı. Dünya sinemasının gözünün çevrildiği bu yılki Cannes’da 70’inci yılı dolayısıyla dünya sinemasının önemli isimleri topluyor. 10 gün boyunca toplam 49 filmin gösterileceği festivalde, 19 film ise “Altın Palmiye” için yarışıyor. Festival dün akşam dünya sinemasının birçok isminin katıldığı görkemli bir gala ile açıldı. Festivalin ilk filmi ise yarışma dışı gösterilen Fransız yönetmen Arnaud Desplechin’in “Les Fantômes d’Ismaël” oldu.

SİNEMA ŞÖLENİ ON GÜN DEVAM EDECEK

Festival, Les Fantomes d’Ismael’ın (İsmael’in Hayaletleri) basın gösteriminin ardından jüri heyetinin basın toplantısıyla başladı. Yönetmen Pedro Almodovar'un başkanlığını yaptığı 70. Cannes Film Festivali jürisinde Maren Ade, Jessica Chastain, Fan Bingbing, Agnes Jaoui, Park Chan-wook, Will Smith, Paolo Sorrentino ve Gabriel Yared’ın hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Almodovar, başarılar diledi.

Festival akşam ise resmi bir gala ile resmen açılmış oldu. Geleneksel kırmızı halı seremonisinin yapıldığı açılışta dünya sinemasının yıldızları basın mensuplarına poz verdi.

Arnaud Desplechin’in yönettiği Les Fantomes d’Ismael, psikolojik ve aşk üçgenini konu alıyor. Mathieu Amalric ile birlikte başrolleri Charlotte Gainsbourg ve Marion Cotillard başrolleri paylaşıldığı film, aşk, psikolojik boyutunu ele alıyor. Film, bir film yönetmeninin çekim sürecinde yaşadığı sorunları ve girdiği aşk üçgenindeki durumu irdeliyor. Ancak film, 70’inci yıl açılış için isabetli olmayan bir eser, olmasından dolayı eleştirilere maruz kalması dikkat çekti.

Cannes’ın önemli bölümlerinden biri olan “Cannes Klasikler”de bu yıl, “Altın Palmiye” ödüllü Yılmaz Güney’in “Yol” filmi de var. Film, yarın saat 13.00'da gösteriliyor.