Cibur Aşireti: PKK’nin zaferi, bölgenin zaferidir

Türk işgal saldırılarına karşı direnen tek gücün PKK olduğuna işaret eden Cibur Aşireti Meclisi Başkanı Fewaz Zuba El Mirhem, “PKK’nin direnişi hepimizi koruyor. PKK’nin zaferi, bizim ve tüm bölgenin zaferidir” dedi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Ürdün, Yemen, Irak ve Suriye’de 12 milyon üyesi bulunan Cibur Aşireti’nden Fewaz Zuba El Mirhem, Türk saldırılarına karşı PKK’nin yanında olduklarını söyledi.

Cibur Aşireti’nin Suriye (1,5 milyon), Irak (8,5 milyon), Yemen (400 bin), Ürdün (500 bin), Suudi Arabistan (850 bin) ve Bahreyn’de (150 bin) yaklaşık 12 milyon mensubu bulunuyor. Dêrazor kentinden Irak sınırına kadar olan bölgede (Reqa, Hesekê, Şedadê, Hol, Til Berak ile Qamişlo) yaşayan en büyük Arap aşiretlerinden.

Cibur Meclisi Başkanı Fewaz Zuba El Mirhem, Türk devletinin Başûrê Kurdistan ve Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik devam eden işgal saldırılarını ANF’ye değerlendirdi.

Fewaz Zuba El Mirhem, bu saldırıların yeni bir şey olmadığını belirterek, “Biz de bu duruma karşıyız. Türk halkına karşı değiliz, aramızda herhangi bir sorun yok. Türk hükümetine ve haksızlık yapanlara karşıyız. Topraklarımızı işgal ediyorlar. Suçsuz kişilerin topraklarını işgal ediyorlar. Tüm bunlar Erdoğan liderliğinde gerçekleşiyor” dedi.

PKK DİRENİŞ ÖRGÜTÜDÜR

PKK’yi hedef alan suçlamaları, yaftalamaları reddettiklerini belirten Fewaz Zuba El Mirhem, şöyle devam etti: “PKK terör değil, direniş örgütüdür. Topraklarını savunuyor ve direniyor. Dünyanın en tehlikeli örgütü DAİŞ’e karşı birlikte savaştık ve yendik. Topraklarımızı özgürleştirdik. Bundan rahatsız olan Türk devleti ise hemen ardından intikam olarak işgal saldırılarını başlattı. Bugün Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê işgal edildi. Eyn Îsa, Til Temir ve Zirgan’a günlük bombardıman yapılıyor. SİHA’larla saldırılar düzenleniyor. Sivilleri hedef alarak göçe zorlayıp bu bölgeleri boşaltıp işgal etmek istiyor.”

İŞGALCİLERLE HAREKET ETMEYİN

Fewaz Zuba, Türk devleti ve bünyesindeki çetelerin işgalci olduğunu, maalesef bu çete elemanlarının çoğunun da Suriyeli olup Suriye halkına karşı savaştığını söyleyerek, “Bugün kendi halkınıza ve toprağına karşı savaştırılıyorsunuz. Bundan vazgeçin” diye seslendi.

DEMOKRATİK PROJEYE SALDIRILIYOR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle kurulan demokratik proje çatısı altında birlikte yaşadıklarını, bu toprakların halkının kendi kendini yönettiğini belirten Fewaz Zuba El Mirhem, “Bu projeyi dağıtmak için yoğun saldırı ve kuşatma durumu var. Örneğin Hesekê’deki cezaevi saldırısı, demokratik projeyi dağıtarak Musul’a kadar uzanan bir saldırı komplosuydu. Bu plan halkın ve güvenlik güçlerinin ortaklığıyla boşa çıkarıldı. Bundan rahatsız olan Türk devleti ise SİHA saldırılarını artırarak sahne aldı” şeklinde konuştu.

İŞGALCİLERE BIRAKMAYACAĞIZ

Türk devletinin ‘burası benim toprağım’ diyerek Irak topraklarına saldırdığını, işgal ettiği bölgelerde de kalıcı olmaya çalıştığını kaydeden Fewaz Zuba El Mirhem, şunları dile getirdi: “Bu topraklar için büyük bedeller ödedik. Ağır bedellerle özgürleştirdiğimiz toprakları işgalcilere bırakmayacağız. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’den vazgeçersek Irak’tan da vazgeçeceğiz. Bölgede yaşayan tüm halk bileşenleri bilsin ki bu topraklar bizimdir ve bizim kalacak. Niçin Irak, Türk devletinin topraklarından çıkmasını söylemiyor?”

Türk işgal saldırılarına karşı direnen tek gücün PKK olduğuna işaret eden Cibur Aşireti Meclisi Başkanı Fewaz Zuba El Mirhem, şunların altını çizdi: “PKK’nin bugün gösterdiği direniş hepimizi koruyor. PKK’nin zaferi, bizim ve tüm bölgenin zaferidir. Varlığımız birbirine bağlı. Buradan savaş mevzilerinde direnen PKK gerillalarına sesleniyorum; canı gönülden sizlerleyiz. Mücadelenizi saygıyla selamlıyoruz.”