Karanfil Kadınlar ile okuma kültürü gelişiyor

Mixek (Karanfil) Kadın Topluluğu adıyla bir araya gelen 40 kadın, kitap kültürünü yaygınlaştırmak için toplu okuma etkinlikleri düzenliyor.

Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentine bağlı Seyîdsadiq ilçesinde 40 kadını okuma sevgisi bir araya getirdi. 22 Nisan'da Karanfil Kadın Topluluğu'nu oluşturan kadınlar okuma kültürünü geliştirmek için toplu kitap okuma etkinliği düzenliyor. Karanfil kadınların en büyük destekçisi ise kentte bulunan Bêxud Kütüphanesi.

Topluluk aktivistlerinin önerisi ile kütüphane kadınlar için bir salon ayarladı. Amaçlarını anlatan Karanfil Kadın Topluluğu aktivisti Gulî Fayeq, “İlk başta ben yalnız başıma Bêxud Kütüphanesi’ne gediyordum. Sonra kadınlara haftada bir gün kitap okuyup üzerine tartışabilecekleri bir salon vermelerini önerdi. Önerimi memnuniyetle kabul ettiler. Şuan sayımız 40 kadına ulaştı. Kitap okumanın yanı sıra kütüphaneye gelemeyen kadınlara da kitap bağışında bulunuyoruz" diyor.

Karanfil Kadınlar'dan Perjîn Fetah ise imkanları olan kadınların kendilerine katılarak kitap okumaya vakit ayırmalarını istiyor.

Topluluk üyesi Kaşman Fatîh'da haftalık buluşmalarından önce okuyacakları kitabın topluluk içerisinde seçilen bir komisyon tarafından belirlendiğini söylüyor. Kaşman, "Ardından okuduğumuz kitabın içeriği üzerine tartışma yürütülüyor. Herkes fikrini belirtiyor” diye belirtiyor.

Kaşman son olarak tüm kadınların Karanfil Kadınlara katılmaya çağırıyor.