Kürdistan Folklor Festivali 3 Haziran'da Münster'de başlıyor

Avrupa’da her sene düzenlenen Kürdistan Folklor Festivali (Mîhrîcana Govenda Kurdistanê)'nin bu yıl Almanya'nın Münster kentinde düzenlenecek.

Avrupa’da her sene düzenlenen Kürdistan Folklor Festivali (Mîhrîcana Govenda Kurdistanê)'nin bu yıl Almanya'nın Münster kentinde düzenlenecek. 3-4 Haziran günleri arasında gerçekleşecek festivalde Avrupa çapından katılan 25 folklor grubu birincilik için yarışacak.

Avrupa'da artık Kürdistanlıların önemli etkinliklerinden biri olan Kürdistan Müzik ve Folklor Festivali (Mîhrîcana Govend û Mûzîka Kurdistanê)'nin bu yıl 30.'su düzenleniyor. Diğer yıllardan farklı olarak bu yıl festival müzik ve folklor adlarıyla iki ayrı etaba ayrılmıştı.

Mezopotamya Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi (TEV-ÇAND) tarafından Avrupa’da her yıl düzenlenen festivalin ilk etabı olan müzik bölümü 13 Mayıs'ta Düsseldorf kentinde düzenlenmişti.

FESTİVALDE 7 ÜLKEDEN 25 GRUP YARIŞACAK

Festivalin ikinci etabı olan folklor bölümü ise 3-4 Haziran 2017 tarihleri arasında Almanya'nın Münster kentinde gerçekleşecek. Festivale bu yıl Almanya, İsviçre, İngiltere, Avusturya, İtalya, Fransa ve Hollanda'dan katılacak 25 folklor grubu birincilik için yarışacak.

Kürdistan'ın değişik yörelerinden folklor sanatının sergileneceği festivalde müzik dinletileri de olacak. Münster kent merkezindeki "Auala am Aasee Scharnhorstrasse 100, 48149 Münster" adresindeki gösteri salonunda düzenlenecek fastival 3 Haziran cumartesi günü saat 12.00'de start alacak.

Festivalin tarihinin de anlatılacağı festivalde Kürdistan'ın giyim sanatının tanıtıldığı bir defile ile bir fotoğraf sergisi de yer alacak. Festival 4 Haziran pazar günü folklor yarışmasının sonuçlarının açıklanmasıyla son bulacak.