Merîvan Sokak Tiyatrosu Festivali'nde kolberler unutulmadı

Merîvan'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Merîvan Uluslararası Sokak Tiyatrosu Festivali ikinci gününde devam ediyor. Festivalin açılış oyununda kolberleri konu alan bir oyun sahnelendi.

Rojhilat'ın (Doğu Kürdistan) Merîvan kentinde her düzenlenen Merîvan Uluslararası Sokak Tiyatrosu Festivali ikinci gününde devam ediyor.

Rojhilat ve İran'ın yanı sıra Brezilya, İspanya, Fransa, Azerbaycan ve Güney Kürdistan'dan 362 oyuncu ve yönetmenin katıldığı festivalin ilk gününde Rojhilat, Başûr (Güney Kürdistan) ve Azerbaycan'dan gelen gruplar oyunlarını sahneledi.

İran rejiminin kolberleri katletmesi festivale de damgasını vurdu. Karaj ve Amol kentlerinden gelen sokak tiyatrocuları kolberlerin katledilmesini konu alan bir oyun sahneledi. Dünde çocuk işçiliği, AIDS hastalığı, doğa ve din konularını tema edinen oyunlar sahnelendi.

Zerîwar gölü kenarında bulunan Tiyatro Meydanı'nda düzenlenen festivalde bugün de dünyanın değişik yerlerinden gelen tiyatrocular, oyunlarını sahnelemeye devam ediyor. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen festivale Merîvanlılar yoğun ilgi gösteriyor.