Merîvan Sokak Tiyatrosu Festivali renkli görüntülere sahne oluyor

Merîvan'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Merîvan Uluslararası Sokak Tiyatrosu Festivali dördüncü gününde devam ediyor.

Rojhilat'ın (Doğu Kürdistan) Merîvan kentinde bu yıl 12'incisi düzenlenen Merîvan Uluslararası Sokak Tiyatrosu Festivali dördüncü gününde devam ediyor. Festivalin ilk dört gününde yüzü aşkın oyun sahnelenirken, önceki günde dünyanın değişik ülkelerinden gelen oyuncuların hazırladığı 39 oyun sahnelendi. Dün ise 32 oyun sahnelendi.

Merîvan'da başta Tiyatro Meydanı, Zerîbar gölü kıyısı, Stadyum Meydanı, Serbaz Meydanı, Şehriwend Parkı, Bave Reşî Meydanı, Ziryan Parkı ve Şine Parkı olmak üzere birçok noktada dünyanın değişik ülkesinden gelen tiyatrocular oyunlarını sahneledi.

Kolberlerin yaşamını konu alan "Çalışmanın son sınırı" isimli oyunun sahnelenmesinin ardından seyirciler dakikalarda "Kolber ölümlerine hayır" sloganları attı.

Merîvanlıların yoğun ilgi gösterdiği tiyatro festivale Rojhilat ve İran'ın yanı sıra Brezilya, İspanya, Fransa, Azerbaycan ve Güney Kürdistan'dan 362 oyuncu ve yönetmen katılıyor.

Dün oyunların tamamlanmasının ardından bir grup tiyatrocu alış-veriş yapmak için pazara çıktı. Ancak Merîvanlıların "Siz bizim misafirimizsiniz" diyerek tiyatroculardan para almaması dikkat çekti.

Bu durumu yaşayan Ukrayna'dan gelen bir palyoço ise oyununa başlamadan önce şunları söyledi: "Diyebilirim ki Merîvan dünyanın en özel şehirlerinden biri. Bizler dün pazara çıktığımızda esnaf bizden para almadı. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Teşekkürler Merivan" dedi.