Meyman’da çıkan yeni kitaplar tükendi

Meyman Yayınevi’nden 1-2 aylık zaman diliminde çıkan 5 kitabın baskıları tükendi. Gösterilen ilgiden oldukça memnun olan Yayınevi çalışanı Engin Botan, kitapların yakında ikinci baskısını hazırlayarak, okuyucuyla buluşturacaklarını söylüyor.

2018 yılında Hollanda'da kurulan Meyman Yayınevi, Avrupa ülkelerinde yaşayan Kürtlerin kitap ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

Geçen yıldan bu yana okurun ilgisini çeken çok sayıda kitap basan yayınevi, bu yılki Kürt Kültür Festivali'nin de en ilgi çeken standını açtı. COVID-19 nedeniyle yeni çıkan kitaplarla buluşamayan kitapseverler, soluğu yayınevinin açmış olduğu stantta aldı. Birçok yazarın kitaplarını imzaladığı stant büyük ilgi gördü.

DİRENİŞ TEMALI 5 KİTAP

Yayınevi çalışanı Engin Botan, bu ilgiden oldukça memnun. Basılan kitaplar hakkında şu bilgileri veriyor:

“Bu yıl Deniz Bilgin'in 'Zamanı doğuran dağ', Ronî Riha'nın 'Savaş duvakları', Şeyda Asmin'in Kirmanckî kitabı 'Raywaniya Rojawa de', Medya Doz'un 'Ülkemin haritasıdır yüzünüzün çizgileri' ve son olarak Nujiyan Munzur ile Şiyar Dersim'in birlikte kaleme aldığı 'Kalbimin hikayesi' adlı kitaplarını okura sunduk.”

'Zamanı doğuran dağ', dört parça Kürdistan'dan farklı öykülerin yer aldığı bir kitap.

'Savaş duvakları', tarihi Kobanê direnişi ve yazarın zorlu koşullarda direnişe tanıklığını konu alıyor.

'Raywaniya Rojawa de' Kirmanckî bir öykü kitabı.

'Ülkemin haritasıdır yüzünüzün çizgileri' adlı kitabımız gerilla komutanları Brûsk Amed ve Rûken Bingöl öncülüğünde devrimci halk savaşı eylemini, eyleme katılan gerillaların yaşam ve mücadelesini ve eylemin başarısı karşısında gerillaya karşı kimyasal silah kullanılarak onlarca savaşçının vahşice katledilişini anlatıyor.

'Kalbimin hikayesi' ise şehit düşen PKK Merkez Komite Üyesi Atakan Mahir'in yaşamı ve gerilla mücadelesine yoğunlaşıyor.”

İKİNCİ BASKILAR YOLDA

Kitaplara büyük bir ilginin olduğunu söyleyen Engin Botan, Sefkan Kobanê'nin 'Kobanê direniş güncesi' ile Eylem Kahraman'ın 'Tendürek Dağı'nda mis kokulu sabunlar' adlı kitaplarının çok kısa sürede tükendiği için ikinci baskısının yapıldığını belirtiyor.

Az sayıda kalan diğer kitapların da yakında ikinci baskıya gideceğinin müjdesini veren Botan, şöyle konuşuyor:

“Bir iki aylık bir zaman diliminde baskıların tükenmesi kitaplarımıza yoğun bir ilginin olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki süreçte reklam ve tanıtım boyutuna daha fazla yoğunlaşarak kitaplarımızı dijital medya platformlarında, yazılı ve görsel basında tanıtmayı ve daha görünür kılmayı, böylece kitaplarımıza olan ilgiyi daha da arttırmayı hedefliyoruz.”

pirtukxane.net YAYINDA

Söz dijital platformlardan açılmışken yayınevinin kısa bir süre önce faaliyete geçirdiği pirtukxane.net sitesini soruyoruz.

Biraz aceleye getirildiği için biraz daha iyileştirmeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Botan, sitenin halihazırda işler durumda olduğunun altını çizerek okurların kitapların tamamını görebildiğini ve istediği kitabı sipariş edebileceğini söylüyor.

Meyman Yayınevi'ne pirtukxane.net, [email protected] Weşanên Meyman adreslerinden ve 0031 626 53 93 82 Nolu telefondan ulaşabilir, her türden kitabı sipariş edebilirsiniz.