Nürnberg Kürt Kültür Günleri’nin 10’uncusu başlıyor

Almanya’nın Nürnberg kentinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kürt Kültür Günleri 29 Mayıs günü başlıyor. Konser, panel, film, folklar gibi birçok sanatsal etkinliklerin yapılacağı Kürt Kültür günleri 4 gün boyunca sürecek.

Almanya’nın Bayern eyaletinin Nürnberg kentinde Medya Halk Evi tarafından geleneksel olarak her yıl Mayıs ayında düzenlenen Kürt Kültür Günlerinin bu yıl 10’uncusu düzenlenecek. Konser, panel, folklor gibi birçok sanatsal etkinliğin yapılacağı Kürt Kültür Günleri 29 Mayıs’ta başlayıp 4 gün boyunca sürecek. Dört gün sürecek Kürt Kültür Günlerine bir çok siyasi parti ve siyasetçinin de katılması bekleniyor.

Kürt halkının yaşamından kesitlerin sunulacağı Konê Reş çadırı kurularak kültür günleri boyunca açık tutularak alanda Kürt kültürü tanıtılacak. Kürt Kültür Günleri 29 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00’de Villa Leon. Philipp-Koerber-weg meydanında Govenda Astera folklor ekibinin sahne almasıyla başlayacak etkinlikler Süleyman Çar Newa ve Eleonore Fourniau’nun konserleriyle devam edecek. Kürt Kültür Günleri’nin ikinci günü 30 Mayıs saat 19.15’de ise Königstr. 93, FilmhausK4 salonunda Girls Of The Sun (Güneşin Kızları) filmi sinema severlerle buluşacak.

Etkinliğin üçüncü saat 18.00’da Villa Leon. Philipp-Koerber-weg adresinde ise moderatörlüğünü Sosyolog Nihal Bayram’ın yapacağı ve gazeteci-yazar Ferda Çetin, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve gazeteci ve aynı zamanda siyasetçi Martin Dolzer’in katılacağı ve Kürt Sorunun Demokratik Çözümünün tartışılacağı panel düzenlenecek.

Nürnberg Kürt Kültür Günleri 1 Haziran Cumartesi saat 18.00’da Villa Leon. Philipp-Koerber-weg meydanında açık hava konserleri düzenlenecek. İlk olarak Koma Dengé Xwezayê grubunun sahne almasıyla başlayacak. Kürt Kültür Günleri’n kapanışı ise Hozan Aydın ve Serhat Çar Newa’nın kapanış konserleriyle sona erecek.

Nürnberg Kürt Kültür Günleri Programı

29 Mayıs Çarşamba

Foklor: Govenda Astera

Konser: Süleyman Süleyman Çar Newa ve Eleonore Fourniau

Saat: 18.00

Adres: Villa Leon. Philipp-Koerber-weg 90439 Nürnberg

30 Mayıs Perşembe

Film Gösterimi: Güneşin Kızları

Saat: 19.15

Adres: FilmhausK4, Königstr. 93, 90402 Nürnberg

31 Mayıs Cuma

Panel

Moderatör: Sosyolog Nihal Bayram

Katılımcılar: Gazeteci-yazar Ferda Çetin, Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin, Gazeteci-siyasetçi Martin Dolzer

Saat: 18.00

Adres: Villa Leon. Philipp-Koerber-weg 90439 Nürnberg

1 Haziran Cumartesi

Kapanış Konseri: Koma Dengê Xwezayê, Hozan Aydın, Serhat Çar Newa

Saat: 18.00

Adres: Villa Leon. Philipp-Koerber-weg 1. 90439 Nürnberg