Serxwebûn Kasım sayısı 'Cejna Vejînê Pîroz Be!' manşetiyle çıktı

Serxwebûn gazetesi Kasım ayı sayısı PKK’nin kuruluşunun 43. yıl dönümünde, 'Cejna Vejînê Pîroz Be!' manşetiyle çıktı.

Serxwebûn 479. sayısında, son siyasi gelişmeler, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, PKK’nin 43. kuruluş yıl dönümü ve Türk ordusunun gerillalara karşı kullandığı kimyasal silah üzerine yaşanan gelişmeler yer alıyor.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık yaptığı siyasal değerlendirmede; 3. Dünya Savaşı’nın hala Ortadoğu merkezli sürdüğünü ve İran, Türkiye, Irak, Suriye başta olmak üzere Arap dünyası ve İsrail’in savaştaki yerlerini koruduklarını belirtti. Cemil Bayık değerlendirmesinin devamında, 3. Dünya Savaşı'nın esas olarak ABD ve Rusya arasında yaşanıyor gibi görünse de Türkiye ve İran'ın Ortadoğu’da kapitalist modernite açısından önemli sorunların kaynağını oluşturduğunu vurguladı.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Önderliksel doğuşun 50. yılında yürürken Apocu çizgi ve PKK her zamankinden daha güçlü ve etkili” başlıklı yazısında; PKK'nin ideolojik çizgisi, yaşamı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Haki Karer ve Kemal Pir arasındaki ilişkiler, ortak yaşam ve mücadele ölçüleri temelinde oluştuğunu belirtti. Kalkan, değerlendirmesinin devamında, yarım asırlık tarihi yürüyüşte PKK’nin her zamankinden daha güçlü ve etkili olduğuna dikkat çekti.

KÜRT KADINLAR TARİHİ BİR TECRÜBEYE SAHİP OLDU

KJK Koordinasyon Üyesi Besê Erzincan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesi ile kaleme aldığı, "25 Kasım insanlığı özgürleşmeye götüren yeni bir mücadele döneminin başlangıcıdır" başlıklı yazısında, Kürt kadınları olarak tarihi bir tecrübe ve birikime sahip olduklarını kaydetti.

KCK Genel Başkanlık Konsey Üyesi Elif Ronahî ise “PKK tarihi ile iç içe şekillenen kadın özgürlük hareketi” başlıklı yazısında; geri, geleneksel, egemen erkek zihniyetine karşı yeni bir mücadele alanını ifade eden kadın ordulaşmasının önemine değiniyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Demokratik Uygarlık Manifestosu kitabından derlenen “Bir dönemin ruh ve bilinç savaşını doğru yansıtmak” başlıklı yazısında, PKK’nin ortaya çıkış koşulları değerlendiriliyor.

“Kürdistan’da ihanetçiliğin sonuna doğru” başlıklı yazıda KCK Yürütme Konseyi Üyesi Xebat Andok; bugün Kürtler açısından hainliği temsil edenlerin yönlerini KDP’ye verdiğini ve mevcut durumda Enkidu ruhunun KDP’de aradığı bedene kavuştuğunu belirtiyor.

PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit ise Türk devletinin gerilla direnişi karşısında içerisine girdiği çaresizliği kaleme aldı. Helin Ümit yaptığı değerlendirmede, “Kimyasal silah kullanımına karşı halkımızın derin kaygılar yaşadığını biliyoruz. Ancak buna karşı üzülmenin çare olmadığını da herkes bilmelidir. Kimyasal silah kullanımına karşı devrimci halk savaşının yaygınlaştırılması, toplumsallaştırılması en önemli tedbir ve gelişme olacaktır” diyor.

Cihan Eren ise ahlak ile siyaset arasındaki bağı değerlendiriyor.

PKK Merkez Komite Üyesi ve aynı zamanda uzun süre HPG ve YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı görevi de yürüten ve 2017 yılında Botan Saha Komutanlığı görevindeyken şehit düşen Delal Amed’in şehadetinin yıldönümü vesilesiyle mücadele arkadaşı Zozan Çewlik’in kaleme aldığı “Akan bütün zamanların ruhunu güzelleştiren fedai komutan Delal Amed” yazısı da, Serxwebûn gazetesinin Kasım ayı sayısında yer alıyor.