Çekdar: Halkımız her yerde serhildana kalkmalı!

YJA Star komutanlarından Batufa Çekdar, gerilla direnişinin Türk devletine ağır yenilgi yaşattığını belirterek, halkın da her yerde serhildana kalkması gerektiğini vurguladı.

YJA Star komutanlarından Batufa Çekdar, Bazên Zagrosê ve Cenga Xaburê devrimci hamlelerini  Sterk TV’deki özel bir programda değerlendirdi.

Konuşmasına PKK’nin öncü kadrolarından Haki Karer, Mehmet Karasungur, Hozan Mizgin ve tüm Mayıs şehitlerini anarak başlayan Batufa Çekdar, "Bu değerli öncü şehitlerimiz sayesinde Mayıs ayı şehitler ayı olarak tanımlandı ve PKK mücadelemizin, direnişimizin simgesi haline geldi" dedi.
Tüm özgürlük savaşçıları adına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı selamlayan komutan Çekdar, açlık  grevlerinde olan tüm  PKK ve PAJK’lı tutsakların, açlık grevlerinde yer alarak hamleye katılım sağlayan tüm halkın direnişlerini de selamladı.
Çekdar, İmralı tecridine dikkat çekerek, şöyle dedi:
"Kesinlikle bu hamle kapsamında Önderliğimizi fiziki olarak özgürleştirmeliyiz. Şimdiye kadar büyük bir direnişle hamleye katılım sağlandı fakat bundan sonra da gerilla hamlenin öncülüğünü daha güçlü bir şekilde yapacaktır. Kürdistan ve Ortadoğu'nun her yerinde yaşayan Kürtler ve özgürlük isteyen halklar tarafından bu hamle daha güçlü sahiplenilmelidir. Artık özgürlük hamlesi çerçevesinde eylem tarzımız değişmelidir. Özgürlüğü isteyen tüm halklar özgürlüklerini Önder APO’nun felsefesinde görmektedirler."

'ÖNDERLİĞİMİZİN PROJESİYLE PKK ORTADOĞU'YA YAYILDI'

Çekdar, Kürt Halk Önderi'nin ailesiyle son telefon görüşmesinin kesilmesini de şu şekilde değerlendirdi:
“2011’den bu yana düşman Önderliğin aile ve avukatlarıyla görüştürmeyerek  bizim ve halkımız üzerinde psikolojik savaş yürütmektedir. Hiçbir şekilde Önder APO’nun fikir ve görüşlerinin bizlere ve halka ulaşmasını istememektedir. Çünkü Önder APO uluslararası komploda yer alan tüm güçleri çok güçlü bir şekilde çözümlemektedir. Hepimiz biliyoruz ki, Önder APO’nun tek bir sözü bile tüm düşman siyaseti değiştirerek, özgürlük isteyen tüm halkların mücadele  perspektifini oluşturmaktadır. Türk devleti bizi Kuzey Kürdistan'da bitirmek istedi, PKK 4 parça Kürdistan’da halklaştı. Önderliğimizin demokratik modernite projesiyle PKK tüm Ortadoğu'ya dağıldı. Rojava'ya saldırılarıyla bu felsefeyi sınırlandırmak istedi, bu fikir dünyaya dağıldı. Öylesine büyük bir korku yaşıyorlar ki, hiçbir hukuka dayanmayan yol yöntemleri Önderliğimiz üzerine uyguluyorlar. Önderlik tecridine karşı  halkların ve PKK PAJK’lı tutsakların direnişi sayesinde Türkiye devleti mecbur kaldı ki, Önderliği kardeşiyle konuştursunlar. Bu şekilde hiçbir hukuku yanı olmayan telefon konuşmasını Önderliğimiz de eleştirdi. Zaten telefonun birden kesilmesi de Türkiye devletinin ve komplocu güçlerin zihniyetlerini açık bir şekilde göstermektedir. Önder APO’nun fikirlerinden korktukları için böylesi ahlak dışı yöntemleri kullanmaktadırlar.”
Türk devletinin gerillaya karşı Hêftanin ve Garê'deki yenilgilerinin hatırlatıldığı Çekdar, şu değerlendirmeleri yaptı:
“Bu sorunun yanıtını Türk devletinin tarihine bakarak anlayabiliriz. Türkiye devleti Osmanlı İmparatorluğu'ndan bu yana siyasetini işgal, soykırım ve sömürge yöntemiyle yapmaktadır. Yaptığı tüm işgal operasyonlarının asıl nedeni özgürlük Hareketimizi bitirmek, Kürt halkını sömürmek ve soykırım siyasetiyle bu savaşın galibi olmaktır. Özellikle bugünkü AKP MHP hükümeti kan dökme siyaseti üzerinden kendini ayakta tutmaktadır. Bir yandan da üst üste işgal operasyonları yaparak Türkiye devleti içerisindeki ekonomik kriz nedeniyle halkın  yaşadığı zorlanmaların üstünü kapatmayı istemektedirler. İnsan böylesi kan üzerinden siyaseti yapan bir hükümetten başka bir şey beklememelidir."

'TÜRK DEVLETİ GERİLLAYA KARŞI BÜYÜK BİR KIRILMA YAŞIYOR'

Çekdar, "Avaşin, Metina ve Zap eyaletlerine karşı Türkiye devletinin başlatmış olduğu işgal operasyonları ile ne hedeflenmektedir" sorusu üzerine de şunları söyledi:
"Bu operasyonları Kürt halkına soykırımın bir parçası olarak değerlendirebiliriz. Sadece bu alanlarda değil, Kuzey Kürdistan'da da birçok operasyon yaptılar. Garê alanında kış sürecinde işgal operasyonlarını yapmak istediler ama tarihi bir kırılma yaşadılar. Faşist hükümet Avaşin, Zap, Metina alanlarımıza hemen gelerek işgal edebileceklerini ve bunun üzerinden siyaset yapabileceklerini sandılar. Medya Savunma Alanları^'nda gerilla kendisini yer altı sistemiyle mevzilendirerek çok güçlü bir mevzilenme pozisyonu almış durumda. Bugün operasyonun olduğu alanlarımız gerilla açısından çok stratejik alanlarımızdır. Hedefleri Kuzey Kürdistan'da yürüttükleri bölgeleri birbirinden parçalama siyasetidir. Kandil'den Xakurkê'ye, Şengal’den Musul'a ve Rojava Kürdistan'a işgal etmeyi istemektedirler. Tarihi bir gerilla direnişiyle yüz yüzedirler. Bugün gerillaya, güçlerimize karşı büyük bir kırılmayı yaşamaktadır."
Türk devletinin bu işgal operasyonlarında Ortadoğu ve dünyadaki ülkelerin rolünün sorulduğu Çekdar, "Türkiye devleti, PKK’ye karşı olan savaşımında kazanabilmek için birçok ülkeyle ilişkilenmektedir. 40 yıldır Türkiye devleti somutunda uluslararası güçlerle bir savaş halindeyiz. Hareketimize karşı Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Türkiye'nin yapmış olduğu tüm işgal operasyonlarının arkasında NATO güçleri vardır. Bugün de Türkiye’ye destek vermektedirler. Türkiye kendi ekonomisiyle, bir yıl içerisinde hareketimize karşı bir operasyon bile yapamaz" dedi.

BAZÊN ZAGROSÊ VE CENGA XABURÊ HAMLELERİ

Batufa  Çekdar, Bazên Zagrosê ve Cenga Xaburê devrimci hamlelerini şöyle değerlendirdi:
"Garê operasyonundan sonra ikinci büyük darbeyi Türkiye bu operasyonlarda aldı. Bu operasyonlarda getirdikleri askerlerin hepsi ya paralı yada DAİŞ çeteleri olduğu için ölmeleri ve ya yaşamaları devletin umurunda değildir. 100’den fazla gerilla eylemi operasyon güçleri üzerine oldu. Bu eylemlerde gerillanın sadece gözle gördüğü asker ölüleri 150’yi geçmektedir. Şu ana kadar savaş inisiyatifi gerilla güçlerimizin elindedir. Aşırı bir teknik kullanılmaktadır. Her adımda gerilla direnişiyle karşılaşan askerler büyük bir sendrom yaşadılar. Günlerdir gerillanın savaştığı bir savaş mevzisine savaş tüneline girememişlerdir. Tüm operasyonlarında kimyasal gazlar kullanmasına rağmen hâlâ hiçbir şekilde savaş tünellerine girememiştir. Çünkü önder APO’nun fedai gerillaları büyük bir direniş ruhu ve işgalcileri bitirme karalılıklarıyla  profesyonel bilinç düzeyleriyle, düşman güçlerini her gün devrimci hamleler kapsamında cevap vermektedirler. Gerilla bugüne kadar onurlu bir direniş göstermiştir. YJA Star güçlerimiz hem HPG eylemleri içerisinde hem de özgün eylemleriyle bu savaşın öncülüğünü çok güçlü bir şekilde yapmaktadırlar. Şu ana kadar 6 kahraman şehidimiz devrimci hamlemizin öncülüğünü güçlü bir şekilde yaparak şehadete ulaşmıştır. Bu şehadetler çok güçlü bir fedai ruh hamleye katmıştır. Bundan sonra da hamlenin bu fedai ruhla birçok kazanım elde edeceğine inanıyoruz."

'GERİLLA DİRENİŞİ SOYKIRIM SİYASETİNİ BOŞA ÇIKARACAK'

YJA Star Komutanı Batufa Çekdar, Kuzey Kürdistan'daki işgal saldırıları ve bahar hazırlıklarının aşamasına dair şunları dile getirdi:
"Düşman operasyonları öyle görünüyor ki Kuzey'de sürmeye devam edecek, her yıl bitireceğiz diyor ama yıl sonunda aldıkları sonuç aynı oluyor. Gerilla her yıl Kuzey alanlarında da onlarca eylem yapmaktadır. Gerilla her yıl büyük bir iddia ile bahara girmektedir. Eminiz ki bu yılda güçlü bir şekilde Dem Dema Azadiye hamlesinin öncülüğünü yapacaktır.
Zagros'tan Dersim’e, Botan’dan Serhat'a kadar ağır bir savaşın içerisindeyiz. Gerilla tarihi sorumluluklarının bilincindedir. Gerilla bu hamleler kapsamında direnişin öncülüğünü yapıyor. Devrimci hamleleri kapsamında amacımız düşmana karşı bu alanları sadece korumak değil, Türkiye ordusunu ve soykırım siyasetini  yenilgiye uğratmaktır. Bunu unutmayalım, gerilla da her zaman halkını yanında görmeyi istemektedir. Halkımız da bu tarihi direniş sürecinde, olduğu her yerden özellikle Güney Kürdistan'dan, bu soykırım operasyonlarına karşı davaya sahip çıkarak serhildana kalkmalı, ulusal sorumluluklarını yerine getirmelidir. Tüm gençler de genç ruhlarıyla sadece toplumsal eylemlerle değil katılımlarıyla hamleye destek sunmalıdır."