Çiftyürek: İşgal saldırılarına karşı tüm Kürtler çok net tutum almalı

KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal ve saldırılarına karşı çok net tutum alınması gerektiğini belirtti.

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgali devam ediyor. İşgalden sonra işlenen katliamlar, bombalanan sivil alanlar ve yaşamını yitiren siviller oldu. AKP-MHP faşist iktidarı, Güney'de işgalini ve Kürdistan'ın diğer alanlarında da yine siyasi ve askeri saldırılarını sürdürüyor.

ANF'ye konuşan Kürdistan Komünist Partisi Genel (KKP) Başkanı Sinan Çiftyürek, Kürt halkının tarihinde önemli dönemeç noktalarının olduğunu söyleyerek, Kürtlerin Kasr-ı Şirin, Lozan ve Mahabad’da bu dönemeçleri yönetemediklerini belirtti. 21. Yüzyılda da önemli fırsatların ve engellerin olduğunu ifade eden Çiftyürek, bu sürecin Kürt halkının yönetimleri tarafından değerlendirilmesi durumunda ciddi kazanımların olacağını vurguladı.

'TARİHSEL TRAJEDİ PARÇALANMIŞLIKTIR'

Çiftyürek, Kürtler arası çatışmanın nedenlerine ilişkin şöyle dedi:
“Kürdistan siyasetinde parçalanmış Kürdistan yeterince göz önünde bulundurulmadı. Kürdistan’ın dörde bölünmesinin yaratmış olduğu ciddi bir trajedi var. Bu trajedi sömürgeci devletler lehine zaman zaman Kürtleri karşı karşıya getirdi. Kürdistan gerçekliği sömürgeci devletlerle ilişkiye geçme mecburiyetinde kalmışlar. Bazı Kürt partileri bu tarihsel trajedi nedeniyle ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ siyasetini izlediler. Ayrıca, Kürdistan daha bağımsız olmadan erken iktidar olma hastalığına kapılan siyasetler oldu. Kürdistan özgürleşmeden parça paylaşımı sorunlu bir siyasettir. Bu nedenler, bugün Kürtler arası çatışmanın zeminini hazırlamıştır.”

'BİR KÜRT HAREKETİ HER PARÇADA MÜCADELE VEREBİLİR'

Türk devletinin her zaman Kürt siyasetinin parçalılığı üzerinden yürüdüğünün altını çizen Çiftyürek, “Bizim Güney Kürdistan hükümetine çağrımız var. Eğer 21. yüzyılın Kürt yüzyılı olmasını istiyorsa, birakujî konusunda başta Sayın Mesud Barzani olmak üzere, çok net ve kararlı bir tutum almalılar. Güney Kürdistan siyaseti bir bütün olarak, birakujîye karşı tutum almalıdır. En çok da parlamento, Türk devletinin Güney Kürdistan’ı ilhak politikasına karşı tavır almalıdır. Çünkü Türk devleti kalıcı olarak adım atıyor, esas tehlike budur. Ayrıca, herhangi bir Kürt partisinin Kürdistan’ın tüm parçalarında varolma mücadelesi vererek, kendisini korumasını bir tehlike veya sorun olarak görmüyoruz. Kürt halkının bunu böyle düşündüğünden eminiz” diye konuştu.