Çığ felaketinde ölü sayısı gizleniyor

Van'da 38 kişinin hayatını kaybettiğinin açıklandığı çığ felaketinde gerçek ölü sayısının kamuoyundan gizlendiği belirtiliyor.

Van’ın Bahçesaray ilçesi Yukarı Narlıca bölgesinde Salı günü meydana gelen çığ felaketinde 'resmi kaynaklar', 40 kişinin öldüğünü açıkladı. Ancak yerel kaynaklardan alınan bilgiler, ölü sayısının çok daha fazla olduğu yönünde. Özellikle çığ felaketi sırasında Y. Narlıca Karakolu'ndan bölgeye gönderilen zırhlı araçların yarattığı titreşimin ikinci bir çığ felaketine neden olduğu belirtiliyor. İlk çığ felaketinin meydana gelmesinden sonra bölgeye özel ekiplerin değil, korucuların müdahalede bulunması ise başka bir skandal.

SARISAÇ: KAMUOYUNDAN GİZLENİYOR

Ayrıca  STK'lerin ve HDP’nin de bölgeye girişine izin verilmiyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, kamuoyundan bir şeylerin gizlendiğini söyledi. Sarısaç, şunları kaydetti:
"Yapılan açılışlar zevahiri kurtarmak içindir. Bir iki bakan buraya geldi ve hastanede açıklama yapıyorlar. Biz o bölgeye gittiğimizde bizi engellemeye çalıştılar. Sebebi güvenlik ve Soylu’nun oraya gelişi. Türkiye kamuoyundan bir şeyleri gizlemeye çalışıyorlar. Elazığ’da yardım araçlarımızı engelleyenler, dün Bahçesaray’da bizi engellediler. Dünkü olay öyle basit sıradan bir şey değil. Devletin valisi, arama kurtarma ekipleri olduğunu söyledi. Biz oraya gittiğimizde çığın altından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı çıktı. Orada hiçbir sivil kurtarma özelliği olmayan korucular çalışıyordu. Çok ciddiyetsiz bir yaklaşım var. Dünyanın başka bir yerinde olsa vali istifa eder ve ihmaller zinciri. Kurtarmaya gidenler çığ altında kalıyor ve büyük bir trajedi yaşanıyor."