Çığda yaşamını yitirenlerin sayısı 38'e çıktı

Bahçesaray'da çığ sonucu ölenlerin sayısı 38'e çıktı. Çığ felaketine ilişkin açıklama yapan HDP Eşbaşkanları ise, “Yüreğimize çığ düştü” dedi.

Van'nın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ nedeniyle ölenlerin sayısı artıyor.

AFAD, Bahçesaray ile Çatak ilçeleri arasındaki bölgeye düşen ikinci çığda ölenlerin sayısının 33'e yükseldiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 53.

HDP EŞBAŞKANLARI: TARİFİ İMKANSIZ ACIYA SÜRÜKLEDİ

Öte yandan çığ felaketine ilişkin açıklama yapan HDP Eşbaşkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli ise, şunları belirtti: “Van’ın Bahçesaray ilçesinde üst üste yaşanan ve onlarca vatandaşımızın yaşamına mal olan çığ felaketleri bizleri derin ve tarifi imkansız bir acıya sürüklemiştir.

Dün yaşanan çığ felaketine müdahale etmeye giden kurtarma ekiplerinin bugün yaşadığı ikinci çığ felaketi de kayıplarımızı artırmış, acılarımızı derinleştirmiştir. En büyük kaygımız can kayıplarının artma ihtimalidir.

Bizleri sarsan her iki çığ felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, halkımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Yaşanan bu iki felaket bir kez daha bizlere tedbirsizliğin doğal felaketlerden daha fazla can kaybına yol açtığını, toplumsal acılarımızı derinleştirdiğini göstermiştir. Yaşanan felaketler doğal olabilir, ancak müdahale esnasında gerekli tedbirler alınmadan, olası bir çığ tehlikesine dikkat edilmeden yürütülen çalışma felaketin boyutunu büyütmüştür.

Partimizin merkezi heyeti bölgededir. Halkımızla birlikte el ele vererek omuz omuza durarak bu felaketlerin üstesinden geleceğiz.

Halkımıza dayanışmayı daha fazla büyütme ve yaşanan acıları daha fazla paylaşma çağrısı yapıyoruz.”