İŞGALE KARŞI HALKLAR DİRENİYOR

Türk devleti ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye'ye işgaline karşı halkların direnişi kesintisiz sürüyor.

19:14

https://anfturkce.com/rojava-surIye/kaza-sonucu-duestue-soeylenen-helikopteri-qsd-savascilari-duesuerdue-131999

18:48

HRE’nin Efrîn kent merkezi ve Basûta köyü arasındaki bölgede işgalci Türk devleti çetelerine eylem düzenlediği eylemde 9 çete öldürüldü.

18:48

 

18:48

KNK’nin 19’uncu Genel Kurulu’na yazılı bir mesaj gönderen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı ve KNK Delegesi Cemil Bayık, “İçinden geçtiğimiz çağ itibarıyla ikinci, kez iki olay üzerinden ulusal birlik için çok güçlü zeminler açığa çıktı. Birinci olay; Kerkük’te kaosun yaratılmasıyla bağlantılı 2017 yılında bağımsızlık referandumuna yönelik geliştirilen saldırılar; ikinci olay ise Rojava devrimi ve kazanımlarına yönelik geliştirilen saldırılardır. Bu her iki olayda da Kürdistan halkının özgür ve özerk yaşam istemi ve iradesine yönelik saldırı geliştirilmiştir. Bu her iki olayın öncülüğünü de Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yapmıştır” dedi.

18:47

 

18:47

BM kurumları, Kuzey Doğu Suriye’ye acil bir şekilde insani yardımların artırılmasını isteyerek, çatışmalardan kaynaklı bugüne kadar en az 165 bin insanın yerinden edildiğine dikkat çekti.

18:47

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt ve Alman kadınlar bugün Tegel havaalanında Rojava’yı sahiplenme eylemi yaptı.

18:47

 

18:46

QSD Serêkaniyê Komutanı Şervan Sason: Düşmanımız bizi imha etmeye yemin etmiş. Nasıl ki Serêkaniyê’de QSD savaşçıları, 5 metre önünde ölümü görerek mevzilere gidiyorsa, direniyorsa, herkes bu ruhla hareket etmeli. Tüm Kürt halkına çağrım budur.

17:44

Süleymaniye'de meydanlara akan binler, "Rojava yalnız değil, arkasında Kürdistan var" sloganı ile işgal ve soykırım saldırılarına tepkisini gösterdi.

17:14

Özerk Yönetim: Türk devleti, ateşkes anlaşmasını ihlal etmektedir. Saldırılar, Serêkaniyê başta olmak üzere halen bazı bölgelerde devam etmekte ve bu saldırılarda siviller şehit düşüyor ve yaralanıyor.

16:53

İşgalci Türk devletinin saldırılarını protesto eden Kobanê halkı, uluslararası kamuoyuna, katliamlara karşı acil harekete geçme çağrısında bulundu.

16:48

İsveç Hükümeti'nin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, hükümetin Suriye bölgesel stratejisinin kapsamında Kuzey Suriye'de kullanılması için 100 milyon kron kaynak ayırdığı belirtildi.

16:47

KNK’nin 19’ncu olağan kongresi yüzlerce delegenin katılımıyla Hollanda’da başladı. 3 gün sürecek kongrede yeni dönem yönetiminin seçilmesinin yanı sıra Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılara karşı da ulusal tutum alınması bekleniyor.

16:18

Serêkaniyê’deki yaralıları çıkarmak için kente girmeye çalışan sivil konvoyu, Zirgan ilçesinin Mişrafa köyündeki enkazlar altında sivil cenazelerini çıkarmaya devam ediyor. Siviller, köydeki enkazlarda yaptığı çalışmalarda 4 sivil cenazesi daha çıkardı. Enkaz altından şu ana kadar 16 sivil cenazesi çıkarıldı.

16:04

 

16:04

Onur Direnişi şehitlerinin kimlikleri açıklandı

15:08

Serêkaniyê'ye giden halkın görüntüsü

 

15:04

İşgalci Türk devletinin Serêkaniyê’nin Mişrafa köyünde katliam yaptığı ortaya çıktı. Cizre’den yola çıkan halk, Türk savaş uçaklarınca 9 Ekim tarihinde bombalanan köydeki yıkıntılar arasında en az 16 sivilin cenazesini çıkardı.

 

14:52

HPG: Çaldıran’da 1 araç imha edildi, 8 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Van’ın Çaldıran ilçesinde işgalci TC ordusuna ait cemseyi hedef aldı. Eylemde araç tümden imha edilirken, 8 asker öldürüldü, 2’si de yaralandı.

14:52

Şehit Çiyager – Şehit Zeryan İntikam Birimleri, Aydın'ın Efeler ilçesinde sivil polislere yönelik eylem gerçekleştirdi.

14:51

KCDK-E ve TJK-E, Türk devletinin işgalci saldırılarının sürdüğüne dikkat çekerek, direnişi büyütmeye çağırdı.

14:15

QSD’den 17 Ekim bilançosu: 93 işgalci öldü

QSD Basın Merkezi, ateşkes anlaşmasına rağmen gece boyunca saldırıların sürdüğünü belirtirken, 17 Ekim günü yaşanan çatışmalarda 93 asker ve çete mensubunun öldürüldüğünü bildirdi.

13:34

Mişrafa'da 6 sivilin cenazesi çıkarıldı

İşgali protesto için Serêkaniyê'ye  giden konvoy Mişrafa köyüne ulaştı. Burada halk, Türk hava saldırısının hedefi olan bir evin yıkıntıları arasından kalan 6 sivilin cenazesi şu ana kadar çıkardı. 

 

13:18

Serêkaniyê’ye Cizre bölgesinden hareket eden siviller, işgalci Türk devleti ve çetelerince bombalandı. Konvoydakiler kente  iki kilometre kala açıklamada bulundu.

Konvoyda yer alanlar amaçlarının Serêkaniyê’de bir insani koridor açmak ve oradaki yaralıları almak olduğunu bildirdi.  Konvoyda yerli ve yabancı gazeteciler de yer alıyor.

Serêkaniyê’de yaralılardan ikisi, Türk devletinin kuşatması ve saldırılarından dolayı çıkarılamadığı için şehit düşmüştü.

 

12:47

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Serêkaniyê'ye bağlı Zirgan beldesinde sivilleri vurdu. Bombardımanda yaralanan sivillerin görüntüleri...

 

12:35

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Kuzey Doğu Suriye'nin çeşitli kentlerinden Serêkaniyê'ye giden sivillerin olduğu konvoya topçu saldırısı gerçekleştirdi.

12:13

Fransız siyasi parti Demokratlar ve Bağımsızlıkçılar Birliği (UDI) Başkanı Jean-Christophe Lagarde, Türk işgalinin Batı’nın dünyaya “ittifaklarımıza ihanet garantidir” mesajı olduğunu belirtti.

11:52

Serêkaniyê Komutanlığı: Türkiye ordusu ateşkes kurallarını ihlal ediyor. Eğer saldırılar devam ederse, meşru müdafaa hakkımızı kullanarak, saldırılara sert karşılık vereceğiz. 

11:50

İşgalci Türk ordusuna bağlı çeteler Serêkaniyê kentine saldırı düzenledi, biri ağır olmak üzere 3 QSD savaşçısı yaralandı. 

11:47

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Serêkaniyê'ye bağlı Zirgan beldesini bombaladı, 8 sivil yaralandı.

11:17

İşgalci Türk devletinin Serêkaniyê'ye bağlı Emilxêr köyüne düzenlediği hava saldırısında şehit düşen QSD savaşçılarının sayısı 5'e çıktı. İki savaşçı da yaralandı. 

10:57

Türk devleti ve çeteleri Serêkaniyê'de halkın evlerini ve dükkanlarını talan ediyor.

10:54

Serêkaniyê’ye yönelik işgal saldırıları sürüyor

Türk devleti ile ABD arasında yapılan anlaşmaya rağmen gece saatlerinden bu yana saldırılar devam ediyor. 

 

10:35

İşgalci Türk devletine bağlı çetelerinin Serêkaniyê'nin Emilxêr köyüne saldırısı sonucu bir QSD savaşçısı şehit düştü, ikisi yaralandı.

10:14

Uluslararası Af Örgütü, Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’de “toplu infazlar” ve “sivillere yönelik ölümcül saldırılar” dahil olmak üzere “savaş suçları” işlediğini bildirdi.

09:55

Serêkaniyê’deki yaralılara müdahale etmek için bölgeye gitmek isteyen ve aralarında ABD’li bir ilk yardım ekibinin de olduğu sağlıkçılar çetelerin saldırıları sebebiyle kente giremiyor. Doktor David Eubank, Türk işgalci çeteleri tarafından engellendiklerini söyledi.

09:19

Türk devleti ve çetelerinin Serêkaniye hastanesine yönelik gerçekleştirdiği savaş suçu kapsamındaki saldırıların dün 19:30'da yayınladığımız görüntüleri...

09:10

Rojava ikinci büyük zafere yürüyor

Faşist DAİŞ çeteleri karşısında tarihi anlamda büyük bir zafer kazanmayı başarmış olan Rojava, şimdi de faşist AKP-MHP çetelerine karşı ikinci büyük zaferini kazanmaya yürümektedir.

 

09:07

Avrupa Birliği yöneticileri, Türk devletinin işgalini bir kez daha kınayarak, Türk askeri birliklerinin Kuzey ve Doğu Suriye’den çekilmesini istedi.

09:06

Cizre bölgesinin farklı kentlerinden çok sayıda kişi, işgal saldırılarının sürdüğü Serêkaniyê'ye doğru gidiyor.

09:02

İşgalci Türk ordusunun çeteleri yeniden Serêkaniyê hastanesine saldırıyor.

08:46

Bölgeden alınan bilgilere göre, işgalci Türk devleti ve çeteleri, sağlık ekiplerinin Serêkaniyê’de yaralıları tedavi etmesine izin vermiyor. İşgalcilerin saldırıları sebebiyle yaralanan iki QSD savaşçısı gerekli müdahalelerin yapılamadığından şehit düştü.

08:29

İşgalci Türk devleti sınırdaki Elok köyünde duvarları kaldırarak çetelerini Serêkaniyê kentine sokuyor. Türk devlet çeteleri, QSD mevzilerine saldırıyor.

07:47

İşgalci Türk devletine bağlı çeteler Serêkaniyê kent merkezi yakınlarındaki Şehîdan Kavşağı’nda, QSD savaşçılarına ait mevzilere saldırıyor.

07:35

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrîn'in Şera ilçesinin Şêwarxa köyünü obüslerle bombalıyor.

07:31

Almanya'da bazı kentlerde işgal saldırısını protesto amacıyla yapılan gösterilerde AKP-MHP yanlısı Türk milliyetçilerinin saldırılarına ilişkin açıklama yapan NRW Eyaleti istihbaratı Ülkücülerin provokasyonları konusunda uyardı.

07:27

Tüm dünyadan yüzlerce akademisyenden Türkiye’ye boykot kampanyası

Türkiye’nin Rojava’yı işgal saldırılarına karşı dünyanın birçok ülkesindeki yüzlerce akademisyen, sanatçı ve entelektüel Türk devleti destekli akademik ve kültürel kurumları boykot kararı kampanyası başlattı.