Mişrafa köyündeki sivil katliam ortaya çıkarıldı

İşgalci Türk devletinin Serêkaniyê’nin Mişrafa köyünde katliam yaptığı ortaya çıktı. Cizre’den yola çıkan halk, Türk savaş uçaklarınca 9 Ekim tarihinde bombalanan köydeki yıkıntılar arasında en az 16 sivilin cenazesini çıkardı. 

İşgalci Türk devletinin her gün yeni bir sivil katliamı ortaya çıkıyor.  Başta Serêkaniyê olmak üzere bir çok bölgede siviller, işgalci güçlerini hem karadan hem de havadan saldırılarının hedefi oldu. 

Saldırıların durmaması üzerine Cizre Bölgesi’nden sivilleri taşıyan bir konvoy Serêkaniyê’ye doğru yola çıktı. Siviller, Serêkaniyê’deki yaralıların çıkarılması ve tehlikede olan sivillere yardım edilmesi için insani bir koridor açmaya çalışıyor. 

Konvoy, Mişrafa köyüne ulaştığında burada Türk savaş uçaklarınca 9 Ekim tarihinde bombalanan evlerin yıkıntıları arasında cenazeler çıkarılmaya başlandı. ANF’nin edindiği bilgilere göre en az 16 sivile ait cenaze yıkıntılar arasından çıkarıldı. 

ZİRGAN’DA SİVİLLER BOMBALANDI

İşgalciler, gün içinde Serêkaniyê’nin Zirgan ilçesini de bombaladı. Bombardıman sonucunda 12 sivil yaralandı. Ancak bu sivillerden aralarında Suriye Sol Partisi üyesi Hesen Newaw Heci Eli’nin de olduğu 3 kişi hayatını kaybetti. Bölgede enkaz altında arama çalışmaları sürüyor. Bilançonun daha da ağır olmasından endişe ediliyor.