İŞKUR'dan yandaşlara torpil

Sürekli AKP'li yandaşlara torpil iddiaları ile gündeme gelen İŞKUR, Hakkari'de de her yıl AKP'ye yakın kişileri işe alıyor.

Hakkari ve ilçelerinde işsizlik yüzde 85’lere çıkmış durumda. Ülkede yaşanan büyük ekonomik kriz ve salgın ile birlikte Hakkari halkı daha da yoksullaştı. Hakkari nüfusunun büyük bölümü gençlerden oluşuyor. Hakkarili gençlerin hemen hemen tamamı işsiz durumda. Hakkari’de iş imkanı bulamayan gençler, başta Van olmak üzere çalışmak için diğer şehirlere göç ediyor.

Hakkari’de her yıl onlarca kişi, İŞKUR bünyesindeki kurumlarda işe alınıyor. İŞKUR'a alınan kişilerin tamamının AKP'ye yakın kişiler ile kurucular olması tepkilere neden olmuştu. Her yıl Ağustos ayında işe alınan kişiler kura yoluyla alınıyor. Hakkarililer kura çekiminin formalite olduğu, AKP’ye yakın kişiler ile kurucuların alındığını söyledi.

HER YIL AYNI KİŞİLER İŞE ALINIYOR

28 yaşında olan Cüneyt T., yıllardır işsiz olduğunu belirterek, her yıl İŞKUR'a başvurmasına rağmen işe alınmadığını söyledi. Her yıl aynı senaryonun tekrarlandığını dile getiren Cüneyt T., şöyle konuştu: "Bu memlekette bu kadar işsiz olmasına rağmen, her yıl İŞKUR'a alınan kişilerin aynı. İşe alınanlar genellikle ya AKP’li, ya da kurucudur. Bunlar başka işlerde çalışmasına rağmen, İŞKUR’a da alınıyor. Yani çift maaş alıyorlar. Halka ise iş yok."