İki eli kesik tutuklu Erik’e yemek ve su verilmiyor

Urfa'da elektrik çarpması sonucu iki eli kesilen ama işlediği iddia edilen bir suçtan dolayı tutuklanarak cezaevine konulan Necdet Erik’in kardeşi Abidin Erik, abisinin durumunun her gün daha da kötüye gittiğini söyleyerek duyarlılık çağrısında bulundu.

Geçirdiği kaza sonrası iki elini kaybeden ve ayağında derin yaralar oluşan Necdet Erik sedye üzerinde çıkarıldığı duruşma salonunda tutuklandı. Yaklaşık 20 gündür iki kolu kesik halde tutuklu bulunan Erik, Metris  R Tipi Cezaevinde yaşama tutunmaya çalışıyor.

İki eli kesilen ve vücudunda derin yaralar bulunan Erik için şu ana kadar yapılan tüm tahliye talepleri reddedildi.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun meclis gündemine taşıdığı Necdet Erik’in yaşadığı dram sürerken, geçen hafta kendisini ziyarete giden kardeşi Abidin Erik, abisinin içinde bulunduğu durumu ANF’ye değerlendirdi.

Kardeşinin içinde bulunduğu duruma rağmen kısıtlı yemek ve su verildiğini kaydeden Erik, kahvaltının saat 12.00'da verildiğini belirtti.

Erik’in yanında yaşlı bir tutuklunun bulunduğunu ve onun kendisine yardımcı olmaya çalıştığını dile getiren Abidin Erik, “ Abim çok kötü durumda. Bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Abisinin suçsuz olduğunu belirten Abidin Erik, “Yeterli yemek verilmediği için abim oldukça zayıf düşmüş. Su istediğinde bile bunu 1 saat gecikmeli olarak verdiklerini bana anlattı. ‘Burada ölüyorum, beni kurtarın’ diyerek ağladı. İki eli olmayan ve yatalak haldeki abimin bırakılmasını talep ediyoruz. Kendisi de kamuoyundan destek olmasını ve duyarlılık göstermesini istedi” ifadelerini kullandı.