İntikâm Biriminden Van'da eylemler

Van'da eylemler düzenleyen Şehit Baran Dersim İntikâm Birimi, Kürt gençliğine "Bu mucizevi ve kutsal yürüyüşe coşkuyla katılın" diye seslendi.

Şehit Baran Dersim İntikâm Birimi, Van'da AKP-MHP güçleri ve işbirlikçilerine karşı eylemler düzenledi.
İntikâm Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Biz inancımızı asla yitirmedik, biz Önderliğimize bağlılığımızdan ve partimizle yürümekten asla esnemedik. Umutlu halkımıza ve cesur gençliğimize çağrımız; bu kutlu ve kutsal mücadelenin birer neferleri olduklarını, bu mucizevi yürüyüşe tüm coşkularıyla katılım sağlamaları gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz" denildi.
Açıklamada, "Siyasal, sosyal ve kültürel alanlarda birey kendi gündemini, kendi güzergahını belirlemediği zaman zihinsel ve bedensel teslimiyetinin önünü açmış olur. Özgürlük kendini duyarsızlaştırmak ve kirli düşman gündemiyle yaşamak değildir. Özgürlük kendini aramak ve toplumsal değerlerine ahlaki ölçüyle sarılmaktır" denildi.

DEVLET GÜÇLERİ VE İŞBİRLİKÇİLER HEDEFLENDİ

Şehit Baran Dersim İntikâm Birimi, eylemlerinin ayrıntılarını da şöyle açıkladı:

"30 Eylül: Van İpekyolu Kurtuluş Caddesi üzerinde devriye gezen Ural tipi araca el yapımı patlayıcı, ferdi silahlarla eylem düzenlendi. Eylem sonucu kaygı ve korkuya kapılan düşman aracı hasar alırken, korkuyla alandan kaçtı.

1 Ekim: Van Tuşba İskele Mahallesi'nde faşist çete üyesi korucuya ait bir araç tarafımızdan yakılmış, araç imha olmuştur.

1 Ekim: Van Tuşba Şemsibey'de bir elektrik trafosu, bir baz istasyonu yakılarak imha edildi.

2 Ekim: Van Tuşba İstasyon Mahallesi'nde tren istasyonuna ait bir depo sabotaj yapılarak yakıldı; binlerce liralık zarar verildi.

2 Ekim: Van Edremit'te halkımız arasında kin, nefret söylemleri ile birlikte dedikodu yapan, düşmana hizmet eden iki kişi birimlerimiz tarafından cezalandırıldı ve uyarıldı."