İntikâm birimlerinden Mayıs ayı şehitleri anısına eylem

İntikâm birimleri, Haki Karer şahsında Mayıs ayı şehitleri anısına eylemler düzenledi.

İntikâm birimleri, Amed'de AKP-MHP güçlerine ve uyuşturucu satıcılarına dönük eylemler düzenledi.
Birimler, eylemlerin ayrıntılarını şöyle açıkladı:

"14 Mayıs günü gece saat 21:00 sularında Amed'in Rezan ilçesine bağlı Körhat Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Uluğ Ortaokulu'nda konuşlanan faşist işgalci AKP-MHP PÖH'lerine Şehit Helin Murat İntikâm Birimimizce parça tesirli bombalarla eylem yapılmıştır.
Eylemde işgalci polislere büyük darbe vurulmuştur ve birimimizce net olarak tespit edilen bir işgalci PÖH'ün yaralandığı öğrenilmiştir. Eylem esnasında faşistler korku ve tedirginlik içerisinde sağa sola ateş açmıştır.
Eylemden hemen sonra düşman her ne kadar alanı ablukaya almış olsa da birimimiz sağlam bir şekilde alanlarına ulaşmıştır.

19 Mayıs günü saat 20:00 sularında Amed'in Sur ilçesine bağlı Ali Paşa semtinde olan ve Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan kimyasal uyuşturucu satıcılarına Şehit Rızgar Dêrxûst İntikâm Birimimizce EYP'lerle etkili bir şekilde eylem gerçekleştirilmiştir.

Eylemde uyuşturucu satıcılarına maddi manevi hasar verilmiştir, bulundukları evin camları ve kapıları parçalanmıştır. Ve hemen eylemden sonra bütün mahalleyi işgalci polisler ablukaya almıştır. Alana gelen işgalci polisler uyuşturucu satıcılarının bulunduğu evin önüne toplanmıştır. Ablukaya rağmen birimimiz alanlarına sağlam bir şekilde ulaşmıştır."

'DEVLET UYUŞTURUCU SATICILARINA DESTEK OLUYOR'

İntikâm birimleri, eylemlerin Haki Karer şahsında tüm mayıs ayı devrim şehitleri anısına faşist AKP-MHP çetelerine karşı yapıldığını vurgulandı.

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Diğer yandan defalarca kez belirttiğimiz gibi bölgede bulunan çoğu uyuşturucu baronuyla TC devleti ilişki içerisindedir. Gerçekleştirilen eylemde uyuşturucu satıcılarının bulunduğu eve işgalci polisler gelmiştir.
Bu da yetmezmiş gibi işgalci polislerin uyuşturucu satıcılarını, mahalle sakinlerinin gözü önünde utanmazca bir şekilde teselli ettikleri görülmüştür.
Bu sayede faşist AKP-MHP rejiminin Kürdistan gençliğini uyuşturucu bataklığına saplamak için elinden gelen yaptığı bir kez daha teşhir edilmiştir.
Kürdistan'da faşist AKP-MHP rejimi ile işbirliği içerisinde olan tüm kurum, kuruluş ve şahıslar hedefimizde olmaya devam edecektir."