İntikâm birimlerinden Van'da eylemler

Şehit Sakine Cansız ve Şehit Baran Dersim intikâm birimleri, Van'da 15 Şubat Komplosu'na karşı eylemler düzenledi.

Şehit Sakine Cansız ve Şehit Baran Dersim intikâm birimleri tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Uluslararası komploya karşı mücadeleyi bir onur sorunu olarak görüyoruz. Bu komplonun anlamını bilince çıkarıp, özgürlük bilincinde en büyük derinleşmeyi yaşayacağız" denildi.

'YA ÖZGÜR BİR YAŞAM YA DA YAŞATMAMAK!'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Tarihi sorumluluğumuzu, belirleyen Önder Apo üzerinde derinleştirilerek topluma uyarlanan komployu boşa çıkarmak, Önderlik felsefesi ve ideolojisi çerçevesinde örgütlenerek onur algısını toplumsal ve Önderliksel eksende yorumlayarak yaşamsallaştıracağız. Ya Önder Apo ile özgür bir yaşam ya da Önderliksiz bir yaşamı reddedip yaşamamak ve yaşatmamak!"

EYLEMLER

İntikâm Birimleri, eylemlerine ilişkin şu bilgileri verdi:
"Komplonun yıl dönümünde halkımıza baskı yaratmaya çalışan TC işgalci güçleri Van Xaçort'ta ve Sixge'de ev baskınlarına giderken birimlerimiz tarafından el yapımı bomba ve havai fişeklerle vuruldu.
13 Şubat'ta Van Xaçort'ta Şehit Sakine Cansız, Şehit Baran Dersim intikâm birimlerimiz, mahalleye giren zırhlı araçlara el yapımı bomba ile eylem gerçekleştirdi. Şaşkına uğrayan düşman geri  çekildi. Düşmanın kaçış yönüne 'ya Önder Apo ile özgür bir yaşam yada yaşamama ve yaşatmama' pankartı asıldı.
12 Şubat'ta intikâm birimlerimiz Van İpekyolu Bostaniçi Sixge Mahallesi'nde mahalleye giren zırhlı araca el yapımı patlayıcı ve havaifişekle eylem düzenlendi. Yoğun yağan kara sıkışan düşman, birimlerimiz tarafından el yapımı bomba ile vuruldu. Araç darbelendi.
12 Şubat'ta Van Edremit'te bir baz istasyonu birimlerimiz tarafından yakılarak imha edilmiştir.
İmralı duvarlarını parça parça edene kadar her alanda  mücadelemiz derinleşecek, işgalci TC güçleri Kürdistan'dan defolana kadar devam edecektir."