İşgal saldırıları Kelar’da protesto edildi

Kelar’da Türk devletinin Güney Kürdistan’a işgal saldırıları protesto edildi, tüm siyasi tarafların işgal saldırılarına karşı ortak bir cephe oluşturarak birlik olması gerektiği ifade edildi.

Germiyan İdaresi’ne bağlı Kelar ilçesinde bulunan Leyla Qasim Parkı’nda bir araya gelen onlarca kişi, Türk devletinin Güney Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Selam Eli’nin yaptığı çıklamada, Türk devletinin farklı isimlerle Güney Kürdistan topraklarına yönelik yaklaşık 40 operasyon başlattığı ve hepsinin başarısız olduğu belirtildi.

SALDIRILAR HALKIN DESTEĞİYLE  KIRILACAK

Açıklama şu ifadelerle devam etti: “Biz, bu saldırıların da Kürdistan gerillalarının mücadelesi ve halkın desteğiyle kırılacağına inanıyoruz. Türk devleti, İslamı da hiçe sayarak Ramazan ayında saldırılarına başladı. Türk devleti bu kutsal ayda çocuklarımızın kanını döküyor, ekolojiyi ve doğayı talan ediyor. Bütün bunlar İslam değerleriyle bağdaşmayan eylemlerdir.”

Açıklamada Türk devletinin işgal saldırılarının önüne geçilmesi yönünde uluslararası güçlere çağrıda bulunuldu.

Siyasi tarafların Türk devletinin işgal saldırıları karşısında ortak bir cephede buluşup birlik olması gerektiği ifade edilen açıklamada, “Kürdistan bölgesinin savunulması ahlaki ve tarihi bir görevdir. Hepimiz siyasi güçler üzerinde baskı uygulamalıyız. Türk devletinin işgal saldırıları karşısında geniş bir cephe oluşturmamız gerekiyor” denildi.