İşgalci Türk askeri gerilla mezarlarını parçaladı-YENİLENDİ

Bingöl'de Türk askerleri, şehit gerillaların mezarlarını parçaladı, aileleri arayıp "taşları temizleyin" dedi.

AKP-MHP iktidarının Kürt halkının değerlerine dönük vahşi saldırıları devam ediyor. Hiçbir ahlaki ve dini değeri tanımayan Türk askerleri, mezarlıklara saldırmaya devam ediyor.
Bingöl merkeze bağlı Gözeler (İbrahiman) ile Adaklı ilçesine bağlı Karer köyünde bulunan gerillalara ait mezarlar parçalandı. Türk askerleri, kırdıkları mezar taşlarının kaldırılması için aileleri aradı.

AİLEDEN MEZAR TAŞINI KIRMASINI İSTEDİLER!

2017 yılında şehit düşen ve Karer köyüne defnedilen MKP gerillası Sevda Serinyel’in aile bireyleri, 14 Nisan günü karakola çağrıldı. Karakol komutanının Serinyel’in yakınlarına, “mezar taşını kim yaptı, ailece mi yaptınız?” sorularının ardından aileden Serinyel’in mezar taşını kırmasını istedi. Bu durumu kabul etmeyen aile bireyleri, mezar taşlarında suç teşkil eden herhangi bir unsurun bulunmadığını belirterek, mezar taşlarını kırmayı reddetti.
Olayın ardından MKP gerillası Sevda Serinyel’in mezar taşındaki “Yaşamak için ne çok öldük” ve “Mercan” yazıları Türk askerleri tarafından parçalandı.

AİLE NÖBET TUTUYOR

Serinyel’in mezar taşının tahrip edilmesinin ardından sık sık telefonla aranan aileye, mezar taşındaki fotoğrafın da sökülmesi yönünde baskı yapıldı. İkinci bir saldırının yaşanmaması için aile bireyleri mezar başında nöbet tutmaya başladı.

ALEVİ KÖYLERİNDEKİ MEZARLARA DA SALDIRDILAR

Yine Bingöl merkeze bağlı Gözeler (İbrahiman), Karer ve çevresinde bulunan 9 Alevi köyündeki HPG’lilere ait bazı mezar taşlarına da saldırıldı. Türk askerlerinin, kırdıkları taşlar için aileleri arayıp, “Kırılan taşları yok edin” dedikleri öğrenildi.