İşgalci Türk devleti kimyasal silah ve fosfor bombaları kullanıyor

Kürdistan Özgürlük Gerillası’ndan ağır darbeler yiyen işgalci Türk devleti, savaş mevzilerini 7 kez kimyasal silah, fosfor bombaları ve patlayıcılar, 5 kez savaş uçakları, 20 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs ve havanlarla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaptığı açıklamada savaşa ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası, yeni dönem gerilla taktiklerini içi içe ve yaratıcı bir tarda kullanarak işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Fedai ruhla savaşan güçlerimizin gerçekleştirdiği etkili eylemler sonucunda 7 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 1 dron ve 1 termal kamera sistemi imha edilmiştir.

Güçlerimiz karşısında ilerleme sağlayamayan İşgalci TC ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 7 kez kimyasal silah, fosfor bombaları ve patlayıcılar, 5 kez savaş uçakları, 20 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs ve havanlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

19 Temmuz saat 22:30’da Mervanos’ta bulunan Kanî Biyê’deki işgalci mevzileri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. YJA Star güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemde 1 termal kamera sistemi imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

21 Temmuz saat 06:00’da işgalciler tarafından Şehîd Adil’da bulunan savaş mevzilerini bombalamak için gönderilen bomba yüklü bir dron güçlerimizce vurularak düşürülmüştür.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

20 Temmuz 14:40 ve 17:17 saatlerinde Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce iki kez sabotaj taktiğiyle vurulmuş, 6 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci de yaralanmıştır.

20 Temmuz saat 06:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

20 Temmuz saat 19:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareket halindeyken güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

20 Temmuz saat 22:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri ağır silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin etkili vuruşları sonrasında Skorsky helikopterleri indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

20 Temmuz’da Girê Amediyê, Girê Hakkarî, Çemço ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri 6 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

20 Temmuz’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri Fosfor bombasıyla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, tank, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

20 ve 21 Temmuz’da Girê Hakkarî ve Çemço Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

20 Temmuz’da Girê Bihar, Girê Amediyê, Sîda ve Saca Direniş Alanları 5 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

20 Temmuz’da Girê Amediyê, Girê Hakkarî, Kurojahro, Werxelê ve Karker Direniş Alanları 20 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

20 Temmuz’da Xakurkê’deki Girê Şehîd Hakî yamaçları ve Girê Şehîd Kamuran alanı ile Girê Amediyê Direniş Alanı sınırdaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla onlarca kez bombalanmıştır.”