Ölçen'in cenazesi 96 gündür ailesine verilmiyor

Lice'deki çatışmada şehit düşen Erhan Ölçen’in cenazesi, 96 gündür ailesine verilmiyor.

Amed'in Lice ilçesinin kırsal kesimlerinde 3 Kasım’da yaşanan çatışmada şehit düşen HPG gerillası Erhan Ölçen’in cenazesi, 96 gündür Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morgunda bekletiliyor. Ölçen’in ölüm haberini alan Baba Aziz Ölçen, cenazeyi alabilmek için Bağlar İlçe Jandarma Karakolu’na başvurdu. Karakola giden baba, oğlunu kendisine gösterilen fotoğraflardan teşhis etti. Ancak cenazenin verilmemesi üzerine Baba Ölçen, 20 Ocak’ta DNA teşhisi için kan örneği verdi.

SAVCILIKTAN TUHAF YANIT: MUHATAP DEĞİLSİNİZ!

Baba Ölçen, 3 aydır cenazesini alamadı. Oğlunun üniversite yıllarında tutuklandığını ve 3 yıl boyunca cezaevinde kaldığını, kayıtlarda parmak izinin olduğunu belirterek, buna rağmen cenazenin teşhis işlemlerinin yapılmamasına tepki gösterdi. Savcılığa da başvuruda bulunduğunu ifade eden Ölçen, ancak “Muhatap değilsiniz” denilerek geri çevrildiğini belirtti. Ölçen, “Ben babasıyım, başka kim muhatap olabilir?” diye sordu.
Daha sonra aile avukatının savcılığa başvuruda bulunduğunu aktaran Ölçen, savcılığın bu kez DNA sonuçlarının açıklanmadığını öne sürdüğünü söyledi.
Aynı zamanda Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) yöneticisi olan Ölçen, 96 gündür cenazelerini almaya çalıştıklarını ancak sonuç alamadıklarını dile getirdi.

'ARAYARAK TEHDİT ETTİLER'

Başvurdukları karakolda tehditlere maruz kaldıklarını vurgulayan Baba Aziz Ölçen, “Bize, ‘Devleti zarara sokuyorsunuz’ dediler. Daha sonra karakoldan telefonla aradılar, ‘Gerekli şeyleri savcılığa söyledik, bir daha bizi rahatsız etmeyin’ diyerek, tehditlerde bulundular. Hiçbir dinde, hiçbir inançta böyle bir şey yok” dedi.