'Özgürlüğe giden yol Rêber Apo'nun felsefesinden geçiyor'

Kürt halkının onurlu bir yaşam sürmesi için devrimci halk savaşına ihtiyacı olduğunu söyleyen YRK gerillası Rubar Efrîn, "Özgürlük ve demokrasiye giden tek yol, Rêber Apo'nun fikir ve felsefesinden geçiyor" dedi.

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK), gerillası Rubar Efrîn, Kürt halkına yönelik zulmü, Kürdistan'daki işgale nasıl son verileceğini ve "Dem dema azadiyê ye" hamlesine ilişkin konuştu. Geldiği toplumda yaşanan esarete değinen gerilla Efrîn, "Toplumda yaşadığımız zulmün sebebi devlet iktidarıydı. Bu iktidarı topluma dayatıyorlar. Özgürlük saflarında iktidar yok. Bu yüzden insan gerilla yaşamıyla çabuk bütünleşiyor ve özgürlük davalarına daha da bağlanıyorlar. Gerilla hayatı özgür bir hayat olduğu için, insan gerilla saflarına geldiğinde sistemin toplumu nasıl ele geçirdiğini daha iyi anlıyor" diye konuştu.

Gerillaya katılım sürecini de anlatan gerilla Rubar Efrîn, devamla şunları belirtti: "Saflara katılmamın sebeplerinden biri de fedai eylem yaparak şehit olan arkadaşım Rêbaz'ın şehadetidir. Bugün şehit Rêbaz'ın yaşadığı aşamaya ulaşma, tüm şehitlerin intikamını alma ve Kürt annelerine özgürlük sunma çabası içerisindeyim. Burada herkes Rêber Apo'nun ideolojisi ve felsefesi doğrultusunda hareket ediyor. Önderliğin paradigması özgür düşünce ve eşit bir yaşam sunuyor bize. Gerillada eşit bir yaşam olduğu için saflarda yaşadığım her an beni olumlu olarak daha çok etkiliyor. Bu da Rêber Apo'nun felsefesini daha iyi tanımamıza vesile oluyor."

‘RÊBER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ TÜM KADINLARIN ÖZGÜRLEŞMESİNE YOl AÇACAK’

Gerilla Rubar, toplum özgürlüğünün tek yolunun özgür düşünce ve felsefeden geçtiğini vurgulayarak; "Demokratik ve özgür bir toplumun inşası, toplumda eşitliği yaratacak, Kürtlerin ve Kürdistan'ın işgalinin sona ermesini sağlayacaktır. İnsan hayatın anlamını bilmeli ve neden, nasıl yaşaması gerektiğini bilmelidir. Kürt halkının onurlu bir yaşam sürmesi için devrimci halk savaşına ihtiyaç vardır. Özgürlük ve demokrasiye giden tek yol, Rêber Apo'nun fikir ve felsefesinden geçer" diye konuştu.

Kadın özgürlüğünün Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ile bağlantılı olduğunu ifade eden Rubar Efrîn, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Özgürlük gerillası olarak Kürt gençlerine ve özellikle kadınlara çağrıda bulunuyorum, üzerine düşen görevine yerine getirmeli, özgürlük ve demokrasi devrimini inşa etmeli. Çağrım özellikle Meriwan halkına; zulmü ve baskıyı kabul etmemeli, iradeli bir hayat kurmalıdır. Özellikle bir Kürt gençleri işgalcilere karşı Kürt Halk Önderine sahip çıkmalı ve özgürlük için ayağa kalkmalı. Rêber Apo'nun özgürlüğü Ortadoğu'daki tüm kadınların özgürleşmesine yol açacaktır."