Şengal’de 3 Ağustos anması

Şengal’de DAİŞ çetelerinin soykırım saldırılarında hayatını kaybedenler anılıyor.

3 Ağustos 2014 soykırım saldırılarının yıldönümü dolayısıyla Şengal merkezinde aşiret liderleri bir anma çadırı kurdu.

“Fermanı engellemek Şengal’in özerkliği ve Êzidî halkının birliğiyle mümkündür” şiarıyla organize edilen anma saat 10.00’da başladı.

Anmaya Şengal Özerk Yönetimi, Şengal Kadın Özgürlük Hareketi, Şengal Demokratik Özerk Meclisi, Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Êzîdxan Asayişi, Şehit Aileleri Derneği, Êzîdi Din Alimleri, Êzîdi Gençlik Birliği gibi kurumlar ve birçok Şengalli yurttaş katıldı.

Anmaya ayrıca Qayit Emeliyat temsilcileri, Mixabirate Şengalê temsilcileri, Midûrê Emir Watani temsilcileri, Şengal Belediyesi Müdürü, Şengal Kaymakamı, Midûr Şirtayên Şengalê temsilcileri, Şii temsilcileri adına Seyid Ciwat ve Seyid Mehmud misafir olarak katıldı.

74’üncü ferman olarak adlandırılan soykırımda şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından, konuşmalar yapıldı.

Eşayiri Heyeti adına Nayif Şemo, Şengal Yönetim Konseyi Eşbaşkanı Riham Hesen, Şengal Kaymakamı Fehid, Qeyit Emelyat Sözcüsü Eqid Mislim, PADÊ Başkanı Emer Salih, Êzidi Din Alimlerinden Mam Faxir ve Teqaddum Partisi adına Seyid Bettuş, şehitleri andı.  Konuşmalardan sonra halka yemek dağıtıldı ve anma etkinliği sona erdi.