Şengal şehitleri kitlesel bir törenle toprağa verildi

İşgalci Türk devletinin Şengal’deki Sikêniyê hastanesine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen 4 YBŞ savaşçısı ve 4 sağlık çalışanı kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğradı.

Êzidî halkına yönelik soykırım saldırılarını sürdüren Türk devleti dün Şengal'de Sikêniyê Hastanesi'ne yönelik hava saldırısında bulundu. Bombardımanda 4 sağlık çalışanı ve 4 YBŞ savaşçısı yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı. Şehit düşen 8 kişi bugün düzenlenen kitlesel bir törenle toprağa verildi. Şehitlerin cenazeleri ailelerinin isteği üzerine Şengal'deki özel mezarlıklara ayrı ayrı törenlerle defnedildi. Şehitler için Şengal dağındaki Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliği'nde de askeri tören düzenlendi. Şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende Êzidî kurum ve kuruluşlar adına mesajlar verildi.

YBŞ-YJŞ Komutanlığı adına konuşan Axîn Întiqam, "Yurtsever ailelerimize şehitlerimizin hayallerini ve özlemlerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışacağımızın sözünü veriyoruz.  Bu soykırım saldırıları amacına ulaşamayacaktır. Herkes bilsin ki birimiz şehit düştüğünde yerine onlarcası gelecektir" diye konuştu.

Şengal Özerk Yönetim adına konuşan Azad Hüseyin, saldırılardan birinci derecede Irak hükümetinin sorumlu olduğunu ve Irak'ın Êzidi halkına yönelik saldırılara karşı tutumunu netleştirmesi gerektiğini söyledi. Şehit aileleri adına yapılan konuşmalarda ise Kürt Halk Önderi ve Êzidî halkına başsağlığı mesajları verildi.

Konuşmaların ardından Sağlık çalışanı Muhlise Sidar'ın naaşı annelerin zılgıtları ve "şehit namirin" sloganları eşliğinde toprağa verildi.