Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Şenyaşarların eylemi 500’üncü gününde

Emine Şenyaşar'ın ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattıkları Adalet Nöbeti 500'üncü gününde devam ediyor.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 500'üncü gününe girdi. Anne ve oğlu, sabahın erken saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelerek, adliye merdivenlerinde nöbetlerini başlattı. 

Ferit Şenyaşar,  "Bu mücadelemiz ile birlikte artık herkes bütün gerçekleri ve hakikatleri öğrendi. Urfa Valisi'nin davamızla ilgili açıklamaları hala valilik sitesinde bulunuyor. Dönemin Tarım Bakanı'nın davamızla ilgili açıklaması bulunuyor. AKP içindeki bir çok milletvekili bizimle görüşerek davamızda haklı olduğumuzu dile getiriyor. Bütün gerçekler ortaya çıkmasına rağmen hala adalet sağlanmış değil. Bundan dolayı adalet mücadelemiz devam ediyor" dedi.

Annesi Emine Şenyaşar'ın ilerleyen yaşına dikkat çeken Şenyaşar, "Adliye önünde tükenme noktasına geldi. Bu Türkiye'deki bütün yetkililerin ve devletin ayıbıdır. Bir an önce adalet sağlansın. Fadıl Şenyaşar serbest bırakılsın" dedi.

Şenyaşar, bugün İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa şubelerinin 17.00'da adliye önünde yapacakları açıklamaya katılım çağrısında bulundu. 

Aile sanal medya hesabından, "Doğru yerde durarak, 500 gündür hak mücadelesi veriyoruz. Hukuk sınırları içinde adalet gelene kadar nöbetimiz devam edecektir. #SenyasarAilesiİcinAdalet Herkes için Adalet"  diye belirtildi.