Adalet Nöbeti'nde direniş ve dayanışma mesajı

Hasta tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti sürüyor. Nöbette direniş ve dayanışmayı büyütme mesajları verildi.

Tutsak ailelerinin, Amed Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 24. gününe girdi. HDP İl Örgütü ile Amed Barosu Başkanı Nahit Eren ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şubesi Eşbaşkanı İlknur Alcan, Başak Demirtaş, eylemdeki aileleri ziyaret etti.
Başak Demirtaş, "On yıllardır cezaevinde olup cezasını yatan, cezası bitmiş olmasına rağmen uyduruk gerekçeler ile tahliye edilmeyen tutsaklara yapılanlar büyük bir zulümdür ve gerçekten kabul edilemez. Biz de bize yapılan bu zulme karşı başımız dik duruyoruz. Anneler de tam olarak bunu yapıyor. Bende onların bir kızı olarak, onlar ile gurur duyuyorum. Evet, onlar bırakmıyorlar tutsaklarımızı ama bizler mücadele ve dayanışmamızı büyüterek, bütün hasta tutuklularımızı onların elinden alacağız" diye konuştu.

Tutsak yakını Fevziye Kolakan, “Onurlu bir adalet gelene kadar burada olacağız. Hasta tutuklular serbest bırakılsın bu zulüm son bulsun" dedi.

'DAYANIŞMANIN BÜYÜMESİNİ İSTİYORUZ'

Tutsak yakını Hakkı Boltan, "Annelerin mesajı herkes içindir. Biz burada bütün çocuklarımız için oturuyoruz. Devlet tarafından sesimiz duyulmuyor. Biz de bu yüzden evde oturmayı kabul etmedik ve dışarı çıkmaya karar aldık. Biz çocuklarımızın bırakılmasını ve hukuksuzluğun son bulmasını istiyoruz. Nöbetimize olan dayanışmanın büyümesini istiyoruz" dedi.

Amed Barosu Başkanı Nahit Eren ise şöyle dedi: "Taleplerimize ilişkin direnişimizi sürdüreceğiz.  Her geçen gün hasta tutukluların durumu daha da ağırlaşıyor. Mehmet Emin Özkan koronaya yakalandı ve durumu ağır. Biz daha fazla hasta tutukluların durumlarının kötüleşmesini istemiyoruz."

Başak Demirtaş, eşi Selahattin Demirtaş'ın Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden anneler için kaleme aldığı mesajını okudu.