Adalet Nöbeti'ne 4 aile daha katıldı

Cezaevlerindeki hasta ve infazları tamamlanmalarına rağmen tahliyeleri engellenen tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti’ne 4 yeni aile daha katıldı.

Tutsak aileleri, cezaevlerindeki hasta tutsaklar ve infazlarını tamamlamalarına rağmen tahliyeleri engellenen tutsakların serbest bırakılması için Diyarbakır Barosu hizmet binasında 28 gündür Adalet Nöbeti tutuyor.

Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Gülistan Al’ın annesi Emine Al, Malatya Akçadağ T Tipi Cezaevi’ndeki Mesut Pehlivan’ın annesi Garip Pehlivan, aynı cezaevinde kalan Mehmet Demir’in annesi Zübeyde Demir ile Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kalan Sezai Memiş’in babası Halil Memiş de eyleme katıldı.

YAKA KARTI DAYATMASI

Eyleme katılan annelerden Garip Pehlivan, 21 yıl hapis cezası verilen oğlunun 11 yıldır tutsak olduğunu aktardı.

Pehlivan, oğlunun tutulduğu cezaevinde tutsaklara hüküm giydikleri iddianın yazılı olduğu yaka kartı takma dayatmasının olduğunu kaydetti.

Pehlivan, “Eğer bu kartları alıp takmamaları durumunda infazlarının yakılmasıyla tehdit ediyorlar. Çocuklarımız bunu kabul etmediği için telefona çıkmıyorlar. Bu hafta oğlum telefon etmedi” dedi.

Tutsakların üzerinde ağır bir tecridin olduğunu vurgulayan Pehlivan, "Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Nasıl bir kimliktir bilmiyoruz. Çocuklarımız bunu kabul etmiyor. Bundan dolayı da görüşe çıkmıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Oğlunun Kayseri Bünyan Cezaevi’nden Malatya’ya sevk edildiğini ifade eden Pehlivan, "Ölümle bile tehdit ettiler. ‘Seni burada öldüreceğiz, ailen buradan cenazeni alacak' diye tehdit ettiler.  Yaşananlara karşı ailelerin eyleme katılmasını isteyen Pehlivan, "Tüm tutsak aileleri ele ele vererek çocuklarımızın üzerindeki bu tecridi kaldıralım. Bu zulmü kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.