Agir Stêrk ve Mehmet Axîn anıldı

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, 17 Aralık 2018’de Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Agir Stêrk ve Mehmet Axîn’i andı.

Henüz gerilla yaşamlarına ilk adımlarını atarlarken Türk ordusunun saldırıları sonucu şehit düşen Agir Stêrk ve Mehmet Axîn’i anan PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, onların büyük özlemle hayallerini kurdukları bağımsız ve özgür Kürdistan sözünü yineledi.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi tarafından Agir Stêrk (Abdullah Osmanoğlu / Batman / Şükran-Ali) ve Mehmet Axîn’in (Renas Benek / Van / Ayfer-Kazım) şehadete yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapıldı. Kürtlerin tarihten günümüze kadar hep bir var olma savaşı içinde olup muazzam direnişler sergilediği fakat hiçbir tarihin, PKK militanlığının gösterdiği ve fedaice süreklileşen bir adanmışlığa tanıklık etmediği belirtilen açıklamada, o yüzden şehitlerin, toplumsallığın temel kriteri olan fedailiğin en üst düzeyde temsili olduğu vurgulandı. PKK’nin “yaşamı uğruna ölecek kadar” sevenlerin, yani halkının özgür yaşamı için kendini feda eden şehitlerin partisi olduğu belirtilen açıklamada, “Bundan dolayı da şehitlerin özlemini gerçekleştirme sözü, yaşayan her özgürlük savaşçısının temel yaşam doğrultusudur” denildi.

BİR HALKIN UMUT YÜRÜYÜŞÜDÜR

Sömürgeci güruha inat onların ateşten har, külden yar gibi bir ülke yarattığı kaydedilen açıklamada, şöyle devam edildi: “Onlar Kürdistan Ana’nın göz bebeklerinden nehirler gibi akıp kırlardan şehirlere, şehirlerden sokaklara, sokaklardan evlere, evlerden evrene açılan, bin bir türlü renkten yeni hayat olmuşlardır. Özgürlük yürüyüşü, şehitlerin, büyük direnişçilerin ve ayağa kalkmış bir halkın umut yürüyüşüdür. PKK militanları, toprağa düştüklerinde öldüklerine hiçbir zaman inanmadılar. Son nefeslerinde hemen hepsi yaşamla kucaklaştığını adı gibi bildikleri için hiçbir fedakarlıktan geri durmadan, mücadelenin en sertine çekinmeden canlarını ortaya koydular.

Bunun böyle olduğunu Aralık’ın ilk günlerinden başlayarak toprağa düşen PKK şehitleri bize PKK tarihi boyunca göstermişlerdir. Bize ruh ve umut olan iki yoldaşımız da Aralık’a şehitler kervanına katıldı. 17 Aralık 2018’de şehit düşen iki arkadaşımız da Agir Stêrk ve Mehmet Axîn’dir.

BATMAN’DAN ALMANYA’YA

Agir Stêrk (Abdullah Osmanoğlu) 1993’te Batman’da dünyaya gelse de büyüdüğü ve yetiştiği ortam Almanya’dır. Almanya’da 18 yıl yaşamış ve 14 yıl boyunca da okula giderek en son üniversitede elektronik bölümünü okudu. Ardından ise mesleki hayata atıldı. Yurtsever bir ortamda büyümenin avantajıyla Özgürlük Hareketi’yle erkenden tanışıp gençlik çalışmaları başta olmak üzere genel çalışmalara da katıldı. Birçok dili ana dili gibi konuşması ise ona çalışmalarda büyük avantaj sağladı. Ülke topraklarında uzak büyümüş olsa da kendi kültürüyle büyümeyi esas alarak ana dilini birçok yoldaştan daha etkili ve iyi bir şekilde hem konuşmasını hem de yazmasını bildi.

SON DERECE ZEKİYDİ

Son derece zekiydi. Çalışmalara erkenden adapte oldu. Hayali hep ülke ve gerillaydı. Nitekim profesyonelce 2017’de katıldığı özgürlük mücadelesinin saflarına kendi ısrarı üzerine 2018’de Kürdistan dağlarıyla buluştu. Gördüğü bir eğitim ardından parti onu yeniden Avrupa’ya göndermek istemişse de bunu reddederek, dağda gerilla ortamında aktif bir şekilde kalarak sömürgecilikten intikam alabilmek için şans istedi. Bunun üzerine bir müddet dağda kalarak, gerillayı tanıması, kendi gerçekliğiyle yüzleşip güçlenmesini esas alıp dağdaki gerilla çalışmalarına görevlendirildi.

İYİ BİR GERİLLA ADAYIYDI

Güleçliği, sempatikliği, fedakarlığı, alçak gönüllüğü, yıllarca birçok dövüş sporu yaptığı için atikliği ve kendisini son derece zihnen güçlü bir şekilde hazırlamış güven dolu olmanın avantajıyla erkenden dağa adapte oldu. Bu temelde çalışmalara katıldı ama çok talihsiz bir şekilde henüz dağın iyi bir gerillası olmaya adayken 17 Aralık 2018’de Medya Savunma Alanları’nda yaşanan bir hava saldırısında Mehmet Guyi yoldaşıyla birlikte şehitler kervanına katıldı.”

GENÇ YAŞTA KATILDI

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, aynı gün şehitler kervanına katılan Mehmet Axîn’in (Renas Benek) küçük yaşta saflara katıldığını hatırlatarak, yeni savaşçı eğitimi ardından geri cephede yer aldığını belirtti. Komite, şunları ifade etti: “Girişken, çalışkan ve atikliğiyle göze çarpan Mehmet yoldaş, yaşça genç olmasına rağmen kendisini geliştirme istemi büyüktü. Son derece olgun oturuş kalkışı vardı. Aile çevresinden çok sayıda gerilla ve şehidin bulunmasından kaynaklı da çok küçük yaşlarından erkenden partiyi tanıması, duyması yeni şekillenen Apocu kültürle büyümesinden dolayı parti ve gerilla kültürüyle erkenden uyumu yakalamasını bildi. Güleçliği ve sempatik duruşuyla her yoldaşın gönlüne taht kurdu. Bulunduğu ortamda bu özellikleriyle sevilen bir militan oldu.”

BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK SÖZÜ

Henüz gerilla yaşamlarının ilk adımlarını atarlarken çok talihsiz bir şekilde sömürgeci soykırımcı faşist Türk ordusunun saldırıları sonucu şehadet kervanına katılan Agir ve Mehmet’i bir kez daha anan PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, açıklamasını şöyle tamamladı: “Büyük özlemle hayallerini kurdukları bağımsız ve özgür Kürdistan’ı halklarımıza hediye edeceğimizin sözünü, her iki yoldaşımız şahsında tüm şehitlerimize ve halkımıza veriyor, şehit yoldaşlarımızın aileleri başta olmak üzere, tüm şehit ailelerimizi ve halkımızı, yoldaşlarımızın anılarına bağlı kalacaklarına inanarak daha etkili bir şekilde faşizme karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.”