Aileler: İktidar hasta tutsaklar sorununa düşmanca yaklaşıyor

Adalet Nöbetini sürdüren tutsak aileleri, "Meclis'in ilk gündemi hasta tutsaklar olmalıdır" dedi, AKP-MHP iktidarının düşman hukuku uyguladığını belirtti.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınları tarafından Amed'de başlatılan Adalet Nöbeti, 316’ncı gününde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Eyleme Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) yöneticileri de katıldı.  

'BU MESELE TOPLUMSALDIR'

Açıklamayı hasta tutsak Abdülhalim Kırtay'ın kızı yazar Herdem Merwanî yaptı. Merwanî, “Taleplerimizde ısrarcıyız.  Başından bu yana bu meseleye şahsi yaklaşmadık çünkü bu mesele toplumsal bir meseledir” dedi.

Birkaç güne Meclis’in açılacağını hatırlatan Merwanî, hasta tutsakların Meclis’in ilk gündemi olması gerektiğine dikkat çekti. Merwanî, şöyle dedi: “Evet, ülkede çok sayıda sorun var ama en önemli sorun hasta tutukluların durumudur. Onun için çağrımızı tekrarlıyoruz ve diyoruz ki; siyasi partiler bu anlamda bize destek versin. İsteğimiz şey, hasta tutukluların sorunlarının derhal çözüme kavuşmasıdır. Meclis'te bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz; hasta tutuklular sorununa bir çözüm getirin. Biz diyoruz ki; hasta tutuklulara düşman hukukuyla yaklaşmayın. Çünkü hiç kimse ölümler üzerinde kazanç sağlayamamıştır.”

Adalet Nöbeti, “Bijî berxwedana zindana” ve “Hak hukuk adalet” sloganlarıyla son buldu.