Ailesi katledilen Şenyaşar'a bir soruşturma daha

Ailesi AKP'liler tarafından katledilen Anne Emine Şenyaşar'a bir soruşturma daha açıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti, 246. gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nde sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında yeni açılan bir soruşturma kapsamında Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdiği için bugün adliye önüne gelemedi.

 Soruşturma kapsamında Anne Şenyaşar'ın eylemin 24’üncü gününde polislere “hakaret ettiği” iddiası ile ifadesi alındı.

 Anne Emine Şenyaşar hakkında daha önce AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a “hakaret” ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. Yine Anne Şenyaşar hakkında Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “hakaret” ettiği gerekçesiyle 1, polislere ve görevi başındaki kamu çalışanlarına "hakaret etmek"ten farklı tarihlerde açılan 3 ayrı soruşturma daha bulunuyor.
Aile sanal medya hesabında Meclis Genel Kurulu hesabını etiketleyerek, şu açıklamayı yaptı: “Hastanede katledilen ve tutuklu bulunan çocukları için ısrarla ‘adalet’ diyen anne emniyette ifade veriyor. Katliamı yapanlar korunuyor. Adliye önünde adalet nöbetimiz 246’ncı gününde devam ediyor. Türkiye ve @TBMMGenelKurulu bu zulmü izliyor."