AKP’li Tuşba Belediyesi’nde adrese teslim ihale

Van’da kayyum atanan belediyelerden geri kalmayan gaspçı Tuşba Belediyesi’nde yandaş bir firmaya 42 milyon TL peşkeş çekildi.

Yerel seçimleri HDP’li belediyenin büyük bir farkla kazanmasına rağmen ‘KHK’lı aday’ bahanesiyle Türk İçişleri Bakanlığı tarafından gasp edilerek seçimi ikinci sırada bitiren AKP’li Salih Akman’a teslim edilen Tuşba Belediyesi’nde yaşanan ihale soygunu, halka harcanması gereken imkanların nasıl peşkeş çekildiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

AKP’li Tuşba Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından muhtelif cadde ve sokaklarda asfalt uygulama (binder kaplama) yapım işi ihalesinin 18.07.2022 tarihinde yapılacağı duyuruldu.

İşin yaklaşık değeri 4 milyon 991.970,00 TL, sınır değeri ise 27 milyon 583.567.79 TL olarak belirlendi. Açık ihale usulü ile yapılan ihaleye Tuşba Ticaret, Kandaşoğlu Yapı, Betaş Nakliyat, Gök-Er Taşımacılık, Artos Nakliyat, Doğu-Petrol Ürünleri, HAB inşaat, BSK madencilik, Baş-Ka inşaat ve Ser-Bel elektrik olmak üzere toplamda 11 firma katıldı.

İHALEYİ EN DÜŞÜK KIRIMI YAPANA VERDİ

Yapılan ihalede en yüksek kırım yüzde 23 ile Tuşba Ticaret yaparken hemen ardından Ser Yol madencilik yüzde 19, Kandaşoğlu firması ise yüzde 15 indirim yaptı.

İhalede en düşük kırımı AKP’li HAB İnşaat yapı yüzde 1.15 ile yaptı. Diğer 8 firma da HAB inşaattan daha fazla indirim yaptı. Ancak tüm bunlara rağmen Tuşba Belediyesi ihaleyi en düşük kırımı yapan AKP’li HAB inşaata verdi. HAB inşaat 42.997.000.000 TL ile ihaleyi almayı başardı.

KONU YARGIYA TAŞINACAK

Diğer firmaların yaptığı itirazlara rağmen AKP’li Tuşba Belediyesi kararından vazgeçmezken, ihaleye katılan ve haksız bir şekilde kaybeden firmalar ise konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.