Amed Barosu: Avukatlar iktidara karşı direnecek

Amed Barosu, AKP-MHP iktidarının baro ve meslek örgütlerinin seçim sistemlerini hedefleyen planına karşı direniş mesajı verdi.

Amed Barosu, Türk Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın baro ve bazı meslek örgütlerinin seçim sistemlerini hedef alan açıklamasına tepki gösterdi.

'İKTİDAR GÖZDAĞI VERİYOR'

Baronun resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, OHAL sürecinde tüm muhalif sivil toplum örgütlerinin KHK ile hukuksuz bir şekilde kapatıldığı, yargı ve medyanın iktidara bağımlı hale getirildiği, akademinin özgür düşünceden arındırıldığı belirtildi. Açıklama şöyle devam etti: "Son olarak da yurttaşların adalete erişmesine, demokratik bir gelecek ve hukukun üstünlüğü için mücadele eden barolara da el atmasını ‘hukuk devletinin tabutuna’ çakılan son çivi olmuştur. Bu operasyonun aralarında baromuzun da bulunduğu bazı baroların ifade özgürlüğü ve demokratik tepki kapsamındaki açıklamalarından dolayı gündeme getirilmiş olması, baroların yanı sıra tüm muhalif örgütlere gözdağı olarak değerlendiriyoruz."

'TEK SESLİ DÜZEN HEDEFİ'

Açıklamada, iktidarın yaşamın her alanına toplum mühendisliği edasıyla müdahale ettiği belirtilerek, “Bu değişiklikle baroları da hükümetin bütün politikalarını kayıtsız şartsız destekleyen ve alkışlayan koroya dahil etmeyi planlamaktadır. Bu amaçla çoğulculuğu, farklı fikirleri boğan bir sistemin son taşları da döşenmektedir. Tekçi politikaların son halkası olarak ‘tek sesli topluma’ baroları da eklemlemeyi ve vesayet altına almayı hedeflemektedir” denildi.

'DİRENECEĞİZ' MESAJI

Amed Barosu şunları da kaydetti: "Sivil toplumu ve baroları boğmayı hedefleyen bu tasarının yasallaşmaması konusunda bağımlı yargının, bağımsız savunucuları olarak, susmayacağız. 130.000 meslektaşımız ve dostlarımızla birlikte her türlü çabayı ve direnişi göstereceğiz."