QSD savaşçısı Berxwedan Efrîn son yolculuğuna uğurlandı

3 Mayıs'ta Tişrîn Barajı bölgesinde şehit düşen QSD Komando Güçleri savaşçısı Berxwedan Efrîn (Hesen Celo), bugün Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Qamişlo'da yüzlerce kişinin katıldığı tören saygı duruşuyla başladı. Güllere sarılı tabut omuzlarda taşınarak sloganlar eşliğinde şehitliğe götürüldü.

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Şadiya İbrahim, "Şehitler halkların özgürlüğü için en ağır bedelleri ödüyor. Onların mirası halkımızı dirençli kılıyor" dedi.

QSD komutanlarından Aldar Efrîn, “Şehit Berxwedan korkusuzluğu ve kahramanlığıyla tanınırdı. Efrîn ve işgal altındaki tüm topraklar özgürleşene dek mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.

Berxwedan’ın kuzeni Hemze Mihemed Ebdo ise, “Onun çizgisinden ayrılmayacağız. Hayali olan Efrîn’i mutlaka özgürleştireceğiz” dedi. Törende ayrıca şehidin kardeşi Bekir Celo bir stran seslendirdi.

Şehadet belgesi ailesine teslim edildikten sonra, cenaze sloganlar eşliğinde toprağa verildi.