Amed Barosu: Halkımız sahipsiz değil

Amed Barosu Kürt Dil Komisyonu üyelerinin, Konya’da Türk faşistleri tarafından katledilen Dedeoğulları ailesi ile dayanışmak için başlattığı bir günlük ‘Adalet Nöbetini’ sona erdi. Yapılan açıklamada, Kürt halkının yalnız ve sahipsiz olmadığını söyledi.

Konya’nın Meram ilçesinde faşist saldırıyı maruz kalarak katledilen Dedeoğulları ailesinin 7 ferdi için protesto eylemleri ve tepkiler sürüyor. Katliamın yaşanmasından hemen sonra Amed Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu önünde, baronun Kürt Dil Komisyonu üyeleri bir günlük ‘Adalet Nöbeti’ başlatmıştı. Bugün yapılan açıklamayla nöbet eylemini sonlandıran komisyon üyeleri, yaşanan katliamı kınayarak, takipçisi olacaklarını söyledi.  

Komisyon adına konuşan Av. Eyüp Aydeniz, Konya’nın Meram ilçesinde Kürt aileye karşı ırkçı bir katliamın gerçekleştiğini belirterek, “Biz bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Dün geceden beri burada adalet nöbeti tutuyoruz. Şimdi burada nöbetimizi sonlandırıyoruz. Kamuoyuna da buradan sesleniyoruz; Bu saldırıları kınıyor ve kabul etmiyoruz. Bu saldırılar ne ilk idi ne de maalesef son olacak. Uzun zamandır halkımız bu tür saldırılarla karşı karşıya kalıyorlar. İktidara, muhalefete ve kamuoyuna, halkımızın sahipsiz olmadığını belirtmek istiyoruz. Aileye ve halkımıza da baş sağlığı diliyoruz” dedi. 

Av. Emin Gökdemir ise, “Bildiğiniz üzere  Amed Barosu Dürt Dil Komisyonu olarak bir Adalet Nöbeti gerçekleştirdik. Dün gece Konya Meram'da 7 kişi katledildi. Dilleri ve kimlikleri nedeniyle ırkçı bir saldırıyla katledildiler. Biliyoruz ki pek çok halk geçmişten bu yana var olmuştur ve hakları vardır. İstiyoruz ki hiç kimse dili ve kimliği nedeniyle saldırılara maruz kalmasın. Yaşananlar üzerine hükümeti ve savcıları, suçluları cezalandırmak için hareket etmeye çağırıyoruz. Bir daha  Kürtlere yönelik bu şekilde saldırılar yaşanmasın diye. Hepimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.