Amed, Batman ve Van'da eylemler

Şehit Destan Kürdistan İntikâm Birimi, Kürdistan'ın üç kentinde asker, korucu ve polislere eylem düzenledi, direnişi büyütme mesajı verdi.

Şehit Destan Kürdistan İntikâm Birimi, Amed, Batman ve Van'da eylemler düzenledi.
İntikâm Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Halkımızla beraber faşizmin saldırılarını boşa çıkaracak eylem çizgimizle var olmaya, kırmızı çizgimiz olan Önderliğimizin etrafında ateşten çemberi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.
Açıklamada, "Büyük bir iddia ve kararlılıkla her yeri direniş alanı haline getirip elimizden gelen her şeyi, küçük büyük demeden mücadele alanına dönüştüreceğiz. Önderliksiz bir yaşama tahammülümüzün ve sabrımızın kalmadığını serhildanla dosta düşmana göstereceğiz. Yıkılma eşiğinde olan AKP-MHP faşist blokunu yerle bir edip 'Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür' mirası ile her zaman direniş hattının en ön safında yerimizi alacağız" ifadeleri kullanıldı.

ASKER, KORUCU VE POLİSLER VURULDU

İntikâm Birimi, Amed'de 22 Ağustos'ta Farqin Batman yol ayrımında bulunan Kepo köyü yolu üzerinde bulunan korucuların ve askerlerin taşındığı zırhlı minibüsü sabotaj yaparak ateşe verdi.

Batman'da ise 23 Ağustos'taki eyleme dikkat çekilerek, "Merkez devlet hastanesi arkasında düşmanın paralı ordusu bir uzman erbaş  cezalandırıldı. Cezalandıran birimimiz güvenli bir şekilde alandan ayrıldı" denildi.
İntikâm Birimi, Van'daki eylemini de şöyle duyurdu:

"16 Ağustos'ta Bostaniçi Demokrasi Caddesi üzerinde yapılan kutlamaya göz yaşartıcı gazla müdahale eden düşman polislerine öz savunma birimimiz tarafından müdahale edilmiş, EYP ile polis ve araçları vurulmuş, uzun süreli çatışma yaşanmış, düşman geri çekilmiştir.
Gerçekleştirilen bu eylem 28 Haziran'da Van Çatak'ta şehit düşen Awereş, Şarya Vejin ve Reber arkadaşların anısına gerçekleştirilmiştir."