Amed'de 1 Mayıs çağrısı: Savaşa karşı alanlara!

Amed'de sokağa çıkan sendika temsilcileri, halkı 1 Mayıs alanlarında savaşı protesto etmeye çağırdı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 1 Nolu Diyarbakır Şubesi önünde bir araya gelen çok sayıda sendika temsilcisi, kentte 1 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek miting için çağrı yaptı. “Birlikte değiştireceğiz” şiarıyla düzenlenecek miting için Yenişehir ilçesinin Ofis semtinde bildiri dağıtmadan önce kısa bir açıklama yapıldı. Eyleme sendika temsilcilerinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Sendika temsilcileri adına açıklama yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Amed 1 Nolu Şube Başkanı ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Kamuran Taş, “Tertip Komitesi olarak, halktan emekten, özgürlükten yanayız. Emek, adalet, barış ve demokrasi tüm dostlarımızı İstasyon Meydanı’na bekliyoruz” dedi.Taş’ın açıklamasının ardından kitle yürüyüşle bildiri dağıttı.
 
GERİLLA DİRENİŞİ SELAMLANDI
 
Ofis semtinde bulunan Gevran Caddesi’nden Ekinciler Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçen kitle sık sık “Bijî yek gulan”, “Bijî berxwedana karkeran”, “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana zindana”, “Savaşa hayır”, “Gençlik burada, dimdik ayakta”, “Bijî berxwedana gerilla”, “Bijî berxwedana Zapê”, “Bimre îxanet bijî Kurdîstan” sloganları attı.
 
Gevran ve Ekinciler Caddesi üzerinde bulunan esnaflara 1 Mayıs’a ilişkin bildiriler dağıtıldı. Halk ve esnaflar da yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Sokak sokak bildiri dağıtan emekçiler, savaşa karşı Amedlileri 1 Mayıs meydanlarına davet etti.