Amed'de şehit düşen 2 gerillanın kimliği açıklandı

Amed'de şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, "Numan ve Adır yoldaşlarımızın direnişleri her zaman özgürlük mücadelesine ilham kaynağı olacaktır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklaması şöyle:

"8 Haziran günü Amed’in Şehit Kendal alanına bağlı Hındısê köyü yakınlarında işgalci TC ordusunun başlattığı işgal operasyonu sırasından güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar meydana gelmiştir.

Yaşanan çatışmalar sırasından işgalcilere büyük kayıplar verdiren Numan ve Adır yoldaşlarımız son mermilerine kadar savaşarak şehadete ulaşmışlardır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Numan Brusk Helhel
Adı Soyadı: Ramazan Uğurlayan
Doğum Yeri: 
Amed
Anne - Baba Adı: Muhterem
 – Mehmet Selim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2020 / 
Amed

 

Kod Adı: Adır Xızgınos
Adı Soyadı: Ramazan Görkan
Doğum Yeri: A
med
Anne - Baba Adı: Ha
tun – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2020 / 
Amed

Numan ve Adır yoldaşlarımız Kürdistan direnişin kalesi olan Amed’te dünyaya gelmişlerdir. Amed, direnişin ilk tohumlarının ekildiği ve katliamcı TC devletin zulmüne karşı destansı direnişiyle özgürlük hareketine ruh veren kutsal bir mabettir. Bu topraklarda direniş ve zalime karşı mücadele bir gelenek haline gelmiştir. Numan ve Adır yoldaşlarımız bu geleneğini devam ettirmek ve onur mücadelesinin birer öncüsü olmak için özgür dağların yolunu tutmuşlardır.

Direnişin birçok alanında çalışma yürüten yoldaşlarımız her zaman büyük bir sorumluluk ve başarıyla görevlerini yerine getirmeyi başarmışlardır. Yıllarca Amed’te direniş saflarında yer almak için büyük çaba içerisinde olmuşlardır. Numan ve Adır yoldaşlarımız, Apocu fedailiğin sarsılmaz iradesi ve cesaretiyle tek başlarına işgalci orduya karşı saatlerce savaşarak işgalcilere büyük darbeler vurmuş ve ölümsüzler kervanına katılmışlardır. Numan ve Adır yoldaşlarımızın direnişeri her zaman özgürlük mücadelesine ilham kaynağı olacaktır.

Şehadete ulaşan Numan ve Adır yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz."