Amed’de şehit düşen gerillanın kimliği açıklandı

18 Mayıs tarihinde Amed’de şehit düşen gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Armanç yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Batman ve Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed’de şehit düşen gerillaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“18 Haziran 2021 günü yaptığımız açıklamada, 18 Mayıs 2021 günü Amed’in Lice ilçesine bağlı Banê Dêran köyü civarında işgalci Türk devletinin bir operasyon başlattığını; bu operasyon sırasında yaşanan şiddetli çatışma ve ağır bombardımanlarda Armanç Cudî yoldaşımızın şehadete ulaştığını belirtmiştik.

Şehadete ulaşan Armanç yoldaşımızın netleşen kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Armanç Cudî
Adı Soyadı: Abdullah Bulat
Doğum Yeri: Batman
Anne – Baba Adı: Fatma – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mayıs 2021 / Amed

 

Armanç yoldaşımız Kürt yurtseverliğinin yoğun yaşandığı, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde ağır bedeller veren ve bağrından ölümsüz komutanımız Mahsum Korkmaz gibi kahramanlar çıkaran Batman’da dünyaya gelmiştir. Yaşadığı aile çevresinin yurtsever olmasından kaynaklı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Aynı zamanda düşmanın halkımıza yönelik katliamcı politikalarına da şahitlik eden Armanç yoldaşımız düşman gerçekliğinin bilincinde olmuştur. Yaşadığı bilinçlenme düzeyi ve içerisinde yaşadığı toplumsal gerçeklik kimi sorgulamalar yaşamasına neden olmuş, bu sorgulamaların cevaplarına ulaşmak için de arayış içerisinde olmuştur. Bu temelde bir süre hareketimizin farklı alanlarında çalışma yürütmüş ve belli bir tecrübe sahibi olmuştur. Fakat hiçbir zaman yürüttüğü mücadele düzeyi ile kendisini sınırlı tutmamış, daha fazla mücadele edilmesi gerektiğine inanmıştır. Bu amaçla daha sonuç alıcı bir mücadele yürütmek için gerilla saflarına katılma kararı almış ve böylece çocukluktan itibaren hayalini kurduğu gerilla ile buluşmuştur.

Armanç yoldaşımız gerillaya ilk katıldığı günü yaşamının en mutlu günü olarak adlandırarak gerillaya olan hayranlığını dillendirmiştir. Yine karşılaştığı ilk gerilla grubuyla olan birkaç günlük yaşam kesitini ve paylaşımlarını da kutsallık derecesinde görerek gerillanın halkımız açısından anlamını en güzel bir biçiminde ifade etmiştir. Armanç yoldaşımız büyük bir tutkuyla bağlı olduğu gerillacılığa ve Kürdistan’ın asi dağlarına kısa sürede alışmış, sanki yılların gerillasıymış gibi özgüvenli bir duruşun sahibi olmuştur. Sömürgeci Türk devletinin halkımıza karşı geliştirdiği saldırılara karşı, her Apocu militan gibi mutlaka cevap olunması gerektiğine inanmış ve yaşanan savaşta daha aktif bir rol üstlenmek için askeri çalışmalara yoğunluk vermiş, uzmanlık derecesinde kendisini geliştirmiştir. Bu temelde işgalci Türk ordusuna karşı geliştirilen birçok eyleme katılmış, bu eylemlerde birkaç defa yaralanmasına rağmen mücadele azminden bir şey kaybetmemiştir. Hatta daha da bilenmiş olarak Türk sömürgeciliğine karşı Bakurê Kurdistan’da mücadele etmek için çok ısrarcı olmuştur. Çünkü bu soykırımcı düşmana ancak Bakurê Kurdistan ve Türkiye metropollerinde darbe vurulursa yenilebileceğine inanmış ve bu inancı için de amansız bir mücadelenin sahibi olmuştur.

Mücadele yaşamındaki kararlı ve ilkelerden taviz vermeyen duruşu kadar yoldaşlık ilişkilerindeki sadeliği ve mütevaziliği ile de biz yoldaşları için örnek bir militan olan Armanç yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Batman ve Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”