Amed'de zindan direnişi selamlandı

HDP Amed İl Örgütü ve kentteki sivil toplum örgütleri, tecride karşı zindan direnişini selamladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü ve kentte bulunan sivil toplum örgütleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümlü açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Koşuyolu Parkı'nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yaptı. Açıklamanın yapılacağı park polis ablukasına alındı.

HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı eylemde konuşan HDP İl Eşbaşkan Vekili İrfan Söner, son yıllarda cezaevlerinde insan hak ihlallerinin üst seviyeye çıkarıldığını belirterek, tutsakların insanlık dışı uygulamalara maruz kaldığını vurguladı. Söner, başta HDP'nin rehin tutulan eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile DTK Eşbaşkanı Leyla Güven olmak üzere bütün siyasi tutsakların haklarının askıya alındığını aktardı. Sistematik baskılara ve tecrit politikalarına karşı direnen tutsakların başlatmış oldukları süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemlerini sahiplendiklerini vurgulayan Söner, "Siyasi tutsaklar iradelerine sahip çıkmakta ve bunun için boyun eğmemekteler. Demokratik ve özgür bir toplum için bedel vermekteler. Siyasi tutsaklar şimdi toplumun huzuru ve barışı için açlık grevi eylemi sürdürmekteler, istekleri İmralı’daki tecridin bir an önce kaldırılmasıdır” dedi.

'TALEPLERİNİ SAHİPLENİYORUZ'

Tecridin kaldırılmasının, barış, çözüm ve huzurun önünü açacağını ifade eden Söner, “Biz HDP ve STK’ler olarak siyasi tutsakların eylemini destekliyor ve istekleri bizim isteğimiz diyoruz. Bugün açlık grevlerinin 27’nci günü, bunun için bütün parti ve STK’lerin bu konuda hassas olmaları gerekmekte, çünkü siyasi tutsakların istekleri, bütün insanlığın isteğidir" diye belirtti.